Kalendár školení
Základy chovu včiel | |
Usporiadateľ: | Agroinštitút Nitra, štátny podnik, Akademická 4, 949 01 Nitra |
kurz | |
Forma: | denná |
Cieľ: | Absolventi kurzu budú vedieť teoreticky i prakticky vykonávať základné práce a činnosti v chove včiel, oboznámia sa s tvorbou a zložením jednotlivých včelích produktov, technológiou spracovania a uskladnenia včelích produktov, diagnostikou, prevenciou a spôsobmi tlmenia chorôb včiel |
Určené: | Osoby so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti z oblasti chovu včiel |
Rozsah: | 56 hodín |
Miesto konania: | Agroinštitút Nitra, štátny podnik, Akademická 4, 949 01 Nitra a Stredná odborná škola veterinárna, Drážovská 14, 949 01 Nitra |
Termín/y: | 24. 7. 2017 - 28. 7. 2017 Termíny sústredení: |
Odborný garant: | Ing. Marcel Polička, PhD. |
Program: | Úľ a jeho časti Teoretická časť - historický vývoj včelích obydlí; úľ a jeho časti; úle používané na chov včiel u nás a v zahraničí; príslušenstvo úľa; kočovný voz, včelnica, včelín. Praktická časť - zhotovovanie rámikov; základné opravy a dezinfekcia úľov a úľového príslušenstva; výhody a nevýhody kočovného voza, včelnice, včelína pri praktickom včelárení. Včelárske pomôcky Teoretická časť - význam včelárskych pomôcok používaných pri práci so včelami; význam pomôcok pri získavaní, spracovaní a uskladnení včelích produktov. Praktická časť - používanie včelárskych pomôcok pri práci so včelami; používanie včelárskych pomôcok pri získavaní, spracovaní a uskladnení včelích produktov. Včelstvo Teoretická časť - charakteristika a význam matky, robotníc a trúdov; charakteristika a význam včelieho plodu, včelieho diela a zásob. Praktická časť - rozpoznávanie matky, trúdov a robotníc; rozpoznávanie otvorených a zatvorených včelích plodov; rozpoznávanie medových a peľových zásob. Včelia pastva Teoretická časť - význam opeľovania a základné pojmy súvisiace s opeľovaním; charakteristika nektáru, medovice a peľu; najvýznamnejšie zdroje nektáru, medovice a peľu. Praktická časť - rozpoznávanie najvýznamnejších zdrojov nektáru, medovice a peľu; zhodnotenie výdatnosti včelej pastvy na základe váženia pomocou úľovej váhy. Včelie produkty Teoretická časť - priama a nepriama produkcia včiel; chemické zloženie a fyzikálne vlastnosti včelích produktov; význam včelích produktov. |
Účastnícky poplatok: | letná ponuka kurzu 324 € (pôvodne 348 €) pri platbe b. prevodom vopred, pri platbe v hot. 326 € |
Organizačný garant: | Ing. Monika Rízeková |
Tel.: | 037/7910 296 |
Mob.: | 0905835208 |
Fax: | 037/7910159 |
E-mail: | [email protected] |
Poznámka: | Podmienka účasti na kurze : Lekárske potvrdenie o absencii alergie na včelí jed !!!
Požadované vzdelanie: minimálne stredoškolské vzdelanie Vzdelávací program je akreditovaný MŠVVaŠ SR, číslo akreditácie: 2782/2014/95/3 Po absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu a úspešnom vykonaní záverečnej skúšky absolventi získajú osvedčenie s celoštátnou platnosťou. Otvorenie kurzu je podmienené minimálnym počtom účastníkov 15 ! !!!POČET MIEST OBMEDZENÝ Z KAPACITNÝCH DÔVODOV PRAKTICKEJ VÝUČBY!!! Platba kreditnou kartou nie je možná! |
Pozvánka: | Plagát na stiahnutie |
Ceny uvádzame s 20 % DPH (ubytovanie 10 % DPH). |