Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov

Katalóg poradenských produktov

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 1. Rastlinná výroba / 1.15. Ambulantné poradenstvo na farme za účelom zníženia zaburinenosti nechemickým a chemickým spôsobom na pôde a v porastoch

Fokusová oblasť: 2A
Popis poradenského produktu

1. Názov poradenského produktu: Ambulantné poradenstvo na farme za účelom zníženia zaburinenosti nechemickým a chemickým spôsobom na pôde a v porastoch
2. Stručný popis poradenských činností: Detekcia rastlinných druhov burín (so zameraním na invazívne druhy) podľa biologických skupín. Analýza problémov s burinami vo všetkých poľných plodinách podniku požadovaných objednávateľom. Návrh možných scenárov riešenia na pozemku alebo v poraste. Vypracovanie konkrétnych krokov v regulácii zaburinenosti podľa formy hospodárenia na pôde.
3. Stručný benefit pre objednávateľa produktu: Objednávateľ produktu sa bude vedieť lepšie rozhodovať vo vybraných kritických bodoch rozhodovania sa realizácie zníženia zaburinenosti pôdy a porastov poľných plodín. Efektívnejšia regulácia pri reálnom znížení zaťaženia pesticídmi.
4. Rozsah činnosti poradcu v hodinách a cena poradenského produktu: 20 hodín na podniku na bližšie oboznámenie sa s pozemkami a možnými postupmi zníženia zaburinenosti, prípadne odber vzoriek pôdy; 20 hodín za sezónu na vypracovanie návrhov a správy za ponúkaný produkt. Maximálne 40 hodín.
5. Ďalšie špecifické náklady potrebné pre výkon poradenstva: Po dohode s objednávateľom budú odobraté pôdne vzorky na vykonanie analýzy potenciálnej zaburinenosti a predpokladu výskytu burín v nasledovnom období.
6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Doloženie správy, návrhov riešenia problémov a vyjadrenie sa objednávateľa o realizácii návrhov.


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, Špeciálna živočíšna produkcia
Priebeh zamestnaní: 01.10.2016: súčasnosť: samostatný projektový manažér, Agroinštitút Nitra, štátny podnik, Nitra (Slovensko), 01.10.2015-31.09.2016: Vedecko-výskumný pracovník, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Katedra špeciálnej zootechniky, Nitra (Slovensko). 01.03.2015-07.09.2015: Špecialista pre regionálny rozvoj a rozvoj vidieka, Kopaničiarsky región - miestna akčná skupina, Myjava (Slovensko). 01.10.2011-31.12.2012: Výskumný zamestnanec ECOVA Plus, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Katedra špeciálnej zootechniky, Nitra (Slovensko)
Kvalifikácia: 2018: Plemenárske služby Slovenskej republiky, štátny podnik, Kurz ovládania plemenárskych programov; 2016: Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov Košice, Ochrana zvierat počas usmrcovania, Odborná spôsobilosť: Dobré životné podmienky zvierat - príprava vedeckých príspevkov a odborných publikácií v oblasti živočíšnej výroby - Riešenie čiastkových úloh rozvoja vedy a techniky v rámci projektu "Excelentné centrum ochrany a využívania agrobiodiverzity PLUS", spoluriešiteľ projektu 1/2717/12 Etologické a fyziologické následky produkčnej záťaže a klimatických zmien na živočíšnu produkciu. Príprava projektu "Collaborative platform for ICT in Agricultural Extension in WB based on V4 best practices (AEWB-ICT)", príprava záverečnej správy The implementation of the "EU-Farm Advisory System" in Slovakia, vzdelávanie účastníkov v geopriestorovej žiadosti o podporu v rokoch 2017 - 2019, LPP-ERASMUS - Wageningen UR Livestock Research, Holandsko, 6 mesačná praktická stáž - výskum v oblasti správania poľnohospodárskych zvierat, Jihočeská univerzita v Českých Budějoviciach, ČR, Študijný intenzívny program "Ecological production systems for environmental and human health" Guru Gobind Singh Indraprastha University v Indii, Študijný intenzívny program "Corporate social responsibility" - Mendelova univerzita v Brne, ČR, Intenzívny program "Additional business opportunities in the rural landscape" - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre - Intenzívny kurz "Sustainability in Agriculture - Global Aspects"
Teritórium pôsobnosti: Trenčiansky kraj, Nitriansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Odbor: fytotechnický
Priebeh zamestnaní: 2001-2005: Oragro s.r.o., manažér služieb mechanizácie a agronóm; od r. 2006: N. U. Agrar CZ, poradca pre rastlinnú výrobu
Kvalifikácia: -
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Manažment rastlinnej výroby
Priebeh zamestnaní: 6.2015-10.2016: Inšpektor - čakateľ Naturalis s.r.o., Bratislava - administratívna agenda na kontrolnom oddelení, spracovávanie inšpekčných správ z kontrol, vedenie databázy prevádzkovateľov podľa registra ÚKSUP - zastúpenie na medzinárodných stretnutiach v Norimbergu a v Bruseli, orientácia v národnej a medzinárodnej legislatíve; 2.2017-6.2017: Referent - Štátny radca, Pôdohospodárska platobná agentúra Bratislava - administratíva na odbore priamych platieb a krížového plnenia; 7.2017-súčasnosť: Školiteľ Aurus s.r.o. v Bratislave - školenie a služby s agronomickým a pozemkovým softvérom, asistencia pri finalizácii evidencie agronomickej činnosti podľa platnej legislatívy pre kontrolné úrady, pomoc pri podávaní GSAA - žiadosti o priame podpory, tvorby prezentačných materiálov, tvorba prehľadu aktualít v súvislosti s agro a pozemkovou agendou.
Kvalifikácia: 2010-2015: Inžinierske štátnice: Manažment rastlinnej výroby na SPU Nitra (Slovensko), Bakalárska práca na tému: Vplyv environmentálnych stresov na produkciu a kvalitu sóje fazuľovej, Diplomová práca na tému: Ekologické poľnohospodárstvo na Slovensku. Maturitná skúška: Gymnázium Želiezovce (Slovensko). 12.06.2019: TOPPS WATER PROTECTION - Vzdelávací kurz, Slovenská asociácia ochrany rastlín, Zásady dobrej praxe v ochrane rastlín zamerané na zníženie úniku prípravkov na ochranu rastlín v dôsledku úletu postrekovej hmly a z bodových zdrojov znečistenia v ovocných sadoch a vinohradoch. 07.02.2019-06.03.2019: Osvedčenie - Lektor V.A.J.A.K. - Vzdelávacia akadémia J. A. Komenského - lektor vo vzdelávaní dospelých ako súčasť celoživotného vzdelávania. 03.04.2019: Priame platby 2019 a ich kontrola MPRV SR, PPA, Nitra. 11.2017: Seminár Manažment poľnohospodárskej pôdy RPPK, Vyhne. 21.06.2017: Kurz ovládania plemenárskych programov, Bratislava. 11.05.2016: EOCC - TRACES, Brusel, Belgicko: Obchodný, kontrolný a expertný systém elektronickej certifikácie pri sledovaní pohybu produktov ekologickej poľnohospodárskej výroby z tretích krajín do EÚ. 08.06.2014-21.06.2014: Organic agriculture in the conditions of globalised food economy, Mendelova Univerzita v Brne (Česko). 10.02.2012-23.02.2012: Ecological production systems for environmental and human health, Juhočeská univerzita v Českých Budejoviciach (Česko).
Teritórium pôsobnosti: Levický okres
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska Nitra/Agronomická fakulta, Odbor: fytotechnický, 1992. Agronomická fakulta, Ochrana rastlín, 1997. FAPZ, Všeobecná rastlinná produkcia, 2013.
Priebeh zamestnaní: Vysoká škola poľnohospodárska, Agronomická fakulta: od 01.02.1996-súčasnosť.
Kvalifikácia: Kurz vysokoškolskej pedagogiky FEM SPU 2002. MS Office - ECDL Full dňa 06.09.2012. Stáž CEEPUS Network No (CPnr.): CII-HU-0023-01-0607-M-12134 na University of Novi Sad, Poljoprivredni fakultet Novi Sad, Srbsko (garant: prof: Dr. Branko Konstantinović, marec 2007). Stáž CEEPUS Network No (CPnr.): na University Zagreb, Agricultural faculty of Zagreb, garant: prof.dr. Zvonko Ostojić, apríl-máj 2011. Ďalšie vzdelávanie v rámci projektu LUZK Anglický jazyk: september 2011-január 2013.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/Odbor: fytotechnický, 1995
Priebeh zamestnaní: Slovenské cukrovary spol. s.r.o. Sereď, agronóm, 10 rokov. Agrovita spol.s.r.o. Ivanka pri Dunaji - research and development, 3 roky. Pronatur spol.s.r.o. - poradenstvo, obchod, 3 roky.
Kvalifikácia: Vysoká škola poľnohospodárska
Teritórium pôsobnosti: Západné Slovensko
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Szent István University, Gődőllő (Maďarsko)/Fakulta poľnohospodárstva a environmentálnych vied
Priebeh zamestnaní: 2011 - Keramik Studio; 2011 - Obec Slatina, zástupca starostu; 2012-2013: Slov-Disc s.r.o., skladník, vybavovanie objednávok pre zákazníkov, balenie, inventúra skladu; od roku 2013: Agroland Ipel, s.r.o., agronóm, mechanizátor; od roku 2016: Pecsérke s.r.o.: konateľ, vlastník
Kvalifikácia: agronomické, mechanizačné a manažérske schopnosti; Odborné vzdelávanie v oblasti prípravkov na ochranu rastlín; Odborná príprava na prácu s toxickými látkami a zmesami.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor:
Priebeh zamestnaní:
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti:
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola zemědelská Brno/Odbor zootechnický, 1992
Priebeh zamestnaní: 1985-1986: Klatovské rybářství; 1986-1987: Výskumný ústav rybářský a hydrobiologický Vodňany ;1993-1995: MěÚ Horažďovice; 1995-2011: ÚKZÚZ Brno; 2011-2017: Eurosivo Slovakia s.r.o.; 2017- doteraz: Alant s.r.o.
Kvalifikácia: Odborná spôsobilosť na prácu s dezinfekčnými prípravkami na profesionálne použitie a na prácu s prípravkami na reguláciu živočíšnych škodcov na profesionálne použitie. Odborná spôsobilosť v oblasti prípravkov na ochranu rastlín - Modul 2. Odborná spôsobilosť na zaobchádzanie s krmivami (dovoz z tretích krajín).
Teritórium pôsobnosti: Košický a Prešovský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/FAPZ, Poľnohospodárstvo a krajinárstvo (2020)
Priebeh zamestnaní: Finančný poradca (Partners Group); Poľnohospodárske družstvo Hul (Agrocoop)
Kvalifikácia: školenia, prezentácie, Agroinštitút, isat, firemné prezentácie osivárske a chemické
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky, Trnavský kraj, Komárno a okolie
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 01.08.2019-súčasnosť: K.Kom s.r.o.; 01.09.2009-01.11.2019: Ceretrade s.r.o. - manager, konateľ; 01.05.2002-01.09.2006: HSS a.s., manažér nákupu jačmeňa a skladovania; 01.10.1996-01.08.2002: Legusem s.r.o., manager výroby, obchod osív a projektov
Kvalifikácia: poradenstvo v rastlinnej výrobe; osivárstvo - ÚKSUP
Teritórium pôsobnosti: Okres Nové Mesto nad Váhom, Trenčiansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 1987-1996: Agronómka; 1997-2003: ÚKSUP, fytoinšpektorka; 2003-2004: Agroservis s.r.o., obchodná riaditeľka; 2005-2010: Agro Polianka, s.r.o., konateľ, agronóm; 2011-2012: AT Abov, s.r.o., agronóm; 2013-2022: poradenstvo v oblasti krížového plnenia a skúšanie biologickej účinnosti prípravkov na ochranu rastlín
Kvalifikácia: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na aplikáciu prípravkov na ochranu rastlín alebo iných prípravkov; Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na odborné využívanie veľmi jedovatých látok a prípravkov a jedovatých látok a prípravkov. Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnoosťou: Zásady správnej poľnohospodárskej praxe zameranej na ochranu pôdy a vody pred degradáciou a znečistením poľnohospodárskou činnosťou; Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou: "Školenie o nakladaní s geneticky modifikovanými rastlinami" Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou: Agroenvironment"
Teritórium pôsobnosti: Košický a Prešovský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Fytotechnika
Priebeh zamestnaní: 2005-2018: SPU v Nitre; 2018-2022: Sociálna poisťovňa, ústredie; 2022-súčasnosť: MIRRI, RC NR
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Agronomická fakulta, Všeobecné poľnohospodárstvo
Priebeh zamestnaní: PD vo Vrábľoch, Proagros Levice, G Progres Slepčany, Agroris Rimavská Sobota, Roľnícka spoločnosť Bottovo
Kvalifikácia: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na aplikáciu prípravkov na ochranu rastlín alebo iných prípravkov, Osvedčenie na prácu s veľmi jedovatými látkami a prípravkami a jedovatými láltkami a prípravkami
Teritórium pôsobnosti: Trnavský, Nitriansky, Bansko-Bystrický, Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 1987-2004: PD Devio Nové Sady; 2004-2005: Interagros Levice; 2005-2015 Food Farm s.r.o. Hlohovec; 2015: SKY Group Slovakia, s.r.o. Piešťany
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Okres Nitra, Topoľčany, Hlohovec
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00