Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov

Katalóg poradenských produktov

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 1. Rastlinná výroba / 1.4. Analýza stavu porastov poľnohospodárskych plodín

Fokusová oblasť: 2A
Popis poradenského produktu

1. Názov poradenského produktu: Analýza stavu porastov poľnohospodárskych plodín
2. Stručný popis poradenských aktivít: Náplňou aktivity bude pravidelná kontrola stavu porastov poľnohospodárskych plodín terénnou obhliadkou so zhodnotením zdravotného stavu porastu a odberom vzoriek biologického materiálu pre laboratórne testovanie (analýzy) pre presnejšiu diagnostiku (fytopatologické testy, molekulárna diagnostika). Okrem toho bude vykonávaná inventarizácia porastov ako podklad pre prognózovanie úrod, kontrola výživného stavu porastov (SPAD meter), zásobenosti pôd živinami, prípadne iné analýzy (možnosť vykonávať hodnotenia malými prístrojmi priamo v teréne). Aktivita by zahŕňala aj možnosť monitorovania a detekcie patogénov v osive, ktorých výskyt významne ovplyvňuje realizáciu osív na trhu. Kontrola plnenia návrhov z predchádzajúceho kontrolného dňa. Analýza problémov a návrh ich riešenia. Vypracovanie správy o stave porastu, definícia problémov a ich príčin a návrh konkrétnych opatrení eliminácie, resp. nápravy diagnostikovaných problémov.
3. Stručný predpokladaný benefit objednávateľa produktu: Pestovateľ na základe priebežných správ s návrhmi opatrení pod odborným dozorom môže priebežne reagovať na vzniknuté problémy a eliminovať príčiny počas vegetácie a tým zlepšovať rentabilitu produkcie a ekonomiku výroby. Výstupom bude zvýšenie efektívnosti hospodárenia ako aj zníženie negatívneho environmentálneho vplyvu poľnohospodárskych činností na kvalitu prostredia.
4. Rozsah činnosti poradcu v hodinách a cena poradenského produktu: 60 hodín odbornej práce, z toho 20 hodín výkon na pozemkoch subjektu.
5. Ďalšie špecifické náklady potrebné na výkon poradenstva: V rámci aktivity je možné, v prípade potreby po dohode s objednávateľom, vykonať analýzy a testovania.
6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Dokladovanie formou štvrťročných správ a vyjadreniami pestovateľa o úspešnosti, resp. realizovateľnosti návrhov opatrení poradcov.


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Mendelova univerzita v Brne/Fakulta záhradnícka, odbor: Záhradná a krajinná architektúra
Priebeh zamestnaní: 1999-2000: projektant sadových úprav; 2001-2002: vedenie a administrácia kancelárie poslanca NR SR; 2003-doteraz: poradenstvo a spracovanie projektov na získavanie dotácií z eurofondov.
Kvalifikácia: Absolvoval som vzdelávanie pôdohospodárskeho poradcu v programovacom období 2004-2006, ako aj v nasledujúcom období 2007-2013 v nasledovných moduloch: Modul 101: Životné prostredie, Modul 102: Verejné zdravie - zdravie zvierat a rastlín, Modul 103: Identifikácia a evidencia zvierat, Modul 104: Oznamovanie chorôb, Modul 105: Starostlivosť o zvieratá, Modul 106: Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, Modul 107: Bezpečnosť pri práci.
Teritórium pôsobnosti: Prešovský a Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, Špeciálna živočíšna produkcia
Priebeh zamestnaní: 01.10.2016: súčasnosť: samostatný projektový manažér, Agroinštitút Nitra, štátny podnik, Nitra (Slovensko), 01.10.2015-31.09.2016: Vedecko-výskumný pracovník, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Katedra špeciálnej zootechniky, Nitra (Slovensko). 01.03.2015-07.09.2015: Špecialista pre regionálny rozvoj a rozvoj vidieka, Kopaničiarsky región - miestna akčná skupina, Myjava (Slovensko). 01.10.2011-31.12.2012: Výskumný zamestnanec ECOVA Plus, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Katedra špeciálnej zootechniky, Nitra (Slovensko)
Kvalifikácia: 2018: Plemenárske služby Slovenskej republiky, štátny podnik, Kurz ovládania plemenárskych programov; 2016: Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov Košice, Ochrana zvierat počas usmrcovania, Odborná spôsobilosť: Dobré životné podmienky zvierat - príprava vedeckých príspevkov a odborných publikácií v oblasti živočíšnej výroby - Riešenie čiastkových úloh rozvoja vedy a techniky v rámci projektu "Excelentné centrum ochrany a využívania agrobiodiverzity PLUS", spoluriešiteľ projektu 1/2717/12 Etologické a fyziologické následky produkčnej záťaže a klimatických zmien na živočíšnu produkciu. Príprava projektu "Collaborative platform for ICT in Agricultural Extension in WB based on V4 best practices (AEWB-ICT)", príprava záverečnej správy The implementation of the "EU-Farm Advisory System" in Slovakia, vzdelávanie účastníkov v geopriestorovej žiadosti o podporu v rokoch 2017 - 2019, LPP-ERASMUS - Wageningen UR Livestock Research, Holandsko, 6 mesačná praktická stáž - výskum v oblasti správania poľnohospodárskych zvierat, Jihočeská univerzita v Českých Budějoviciach, ČR, Študijný intenzívny program "Ecological production systems for environmental and human health" Guru Gobind Singh Indraprastha University v Indii, Študijný intenzívny program "Corporate social responsibility" - Mendelova univerzita v Brne, ČR, Intenzívny program "Additional business opportunities in the rural landscape" - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre - Intenzívny kurz "Sustainability in Agriculture - Global Aspects"
Teritórium pôsobnosti: Trenčiansky kraj, Nitriansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Výživa rastlín
Priebeh zamestnaní: Forsol: 1/2011-8/2011; Agrobiosfer: 9/2011-súčasnosť
Kvalifikácia: The sustanaible agriculture, 2011, Interné odborné školenia, 2011-2019
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Odbor: Výživa, 2012
Priebeh zamestnaní: TOKAJ MACIK WINNERY: september 2013-október 2014, Agrobiosfer s.r.o.: február 2015-súčasnosť
Kvalifikácia: Kurzy a školenia v rámci zamestnania, poradenstvo v teréne v rámci zamestnania.
Teritórium pôsobnosti: Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Odbor: fytotechnický
Priebeh zamestnaní: 2001-2005: Oragro s.r.o., manažér služieb mechanizácie a agronóm; od r. 2006: N. U. Agrar CZ, poradca pre rastlinnú výrobu
Kvalifikácia: -
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta potravinových zdrojov, Výživa a ochrana rastlín, 2007
Priebeh zamestnaní: September 2018-súčasnosť: vedúci misie štrukturálnych projektov na Mayotte, Ministerstvo výživy a poľnohospodárstva, Francúzsko; máj 2013-august 2017: vedúci oddelenia poľnohospodárskej politiky, Stále zastúpenie SR pri EÚ, Brusel, Belgicko; september 2012-máj 2013: tretí tajomník, oddelenie poľnohospodárskej politiky, Stále zastúpenie SR pri EÚ, Brusel, Belgicko; marec 2009-august 2012: štátny radca, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Kvalifikácia: február-apríl 2008: CEEPUS - vedecký projekt COST 862 na univerzite vo Wroclawi, Poľsko; marec-jún 2006: Socrates - Erasmus študijný pobyt, Wageningen University, Holandsko
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/Agronomická fakulta, Odbor: fytotechnický, 1991
Priebeh zamestnaní: 1995-súčasnosť: vysokoškolský učiteľ, Katedra agrochémie a výživy rastlín FAPZ, SPU v Nitre; 1994-1995: vedecko-výskumný pracovník, Katedra ochrany rastlín, FAPZ, SPU v Nitre Funkčné zaradenie: 2006-súčasnosť: docent v študijnom odbore 6.1.8 Agrochémia a výživa rastlín; 1995-2006: odborný asistent na Katedre agrochémie a výživy rastlín, FAPZ, SPU v Nitre.
Kvalifikácia: Osvedčenie o absolvovaní akreditovanej vzdelávacej aktivity - Vstupné vzdelávanie poradcov rezortu pôdohospodárstva 22.10.2002-24.10.2002.
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky, Trnavský, Trenčiansky, Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Manažment živočíšnej výroby, 2011
Priebeh zamestnaní: 2011: Cimbaľák s.r.o., mäsovýroba; 2012: VK a spol Ladislav Kuľka; 2013: DOM-BYT-ZÁHRADA s.r.o.; 2016: Agro Ostrov, s.r.o.
Kvalifikácia: Poradenstvo poľnohospodárom v rastlinnej a živočíšnej výrobe v rámci zamestnania 7 rokov, štúdium na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre
Teritórium pôsobnosti: Bardejovský okres, Prešovský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Záhradníctvo
Priebeh zamestnaní: Sygnatech (montážnik); VPS Pavelka a syn (pracovník vo výrobe vína); ÚKSUP (Odbor šľachtiteľstva a množiteľstva); ZVVS, Národný salón vín SR (hlavný someliér)
Kvalifikácia: Slovenské víno, Asociácia someliérov Slovenskej republiky, Certifikát someliéra
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/Odbor: fytotechnický, 1995
Priebeh zamestnaní: Slovenské cukrovary spol. s.r.o. Sereď, agronóm, 10 rokov. Agrovita spol.s.r.o. Ivanka pri Dunaji - research and development, 3 roky. Pronatur spol.s.r.o. - poradenstvo, obchod, 3 roky.
Kvalifikácia: Vysoká škola poľnohospodárska
Teritórium pôsobnosti: Západné Slovensko
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Szent István University, Gődőllő (Maďarsko)/Fakulta poľnohospodárstva a environmentálnych vied
Priebeh zamestnaní: 2011 - Keramik Studio; 2011 - Obec Slatina, zástupca starostu; 2012-2013: Slov-Disc s.r.o., skladník, vybavovanie objednávok pre zákazníkov, balenie, inventúra skladu; od roku 2013: Agroland Ipel, s.r.o., agronóm, mechanizátor; od roku 2016: Pecsérke s.r.o.: konateľ, vlastník
Kvalifikácia: agronomické, mechanizačné a manažérske schopnosti; Odborné vzdelávanie v oblasti prípravkov na ochranu rastlín; Odborná príprava na prácu s toxickými látkami a zmesami.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola zemědelská Brno/Odbor zootechnický, 1992
Priebeh zamestnaní: 1985-1986: Klatovské rybářství; 1986-1987: Výskumný ústav rybářský a hydrobiologický Vodňany ;1993-1995: MěÚ Horažďovice; 1995-2011: ÚKZÚZ Brno; 2011-2017: Eurosivo Slovakia s.r.o.; 2017- doteraz: Alant s.r.o.
Kvalifikácia: Odborná spôsobilosť na prácu s dezinfekčnými prípravkami na profesionálne použitie a na prácu s prípravkami na reguláciu živočíšnych škodcov na profesionálne použitie. Odborná spôsobilosť v oblasti prípravkov na ochranu rastlín - Modul 2. Odborná spôsobilosť na zaobchádzanie s krmivami (dovoz z tretích krajín).
Teritórium pôsobnosti: Košický a Prešovský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/FAPZ, Poľnohospodárstvo a krajinárstvo (2020)
Priebeh zamestnaní: Finančný poradca (Partners Group); Poľnohospodárske družstvo Hul (Agrocoop)
Kvalifikácia: školenia, prezentácie, Agroinštitút, isat, firemné prezentácie osivárske a chemické
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky, Trnavský kraj, Komárno a okolie
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta Agrobiológie a Potravinárstva, Odbor: Manažment rastlinnej výroby, 2008-2013
Priebeh zamestnaní: Od roku 2013 až po súčasnosť som zamestnaný ako konateľ spoločnosti T-Agro Pokoradz, spol s.r.o.
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Okres Rimavská Sobota
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola bezpečnostného manažérstva v Košiciach/Odbor: Ochrana osôb a majetku, 2012
Priebeh zamestnaní: 03/2009-08/2009: Kriminalistický a expertízny ústav PZ v Košiciach, administratívna pracovníčka, absolventská prax; 06/2010-01/2011: Obecný úrad Komárovce, administratívna pracovníčka , administratíva, písanie, úprava dokladov, vybavovanie telefonátov; 03/2011-05/2012: Krajská rozvojová agentúra Košického kraja, administratívna pracovníčka, administratíva, komunikácia s klientmi, verejné obstarávanie zákazky s nízkou hodnotou, projekty financované EPFRV, MDVRR SR, vybavovanie telefonátov; 01/2013: Osvedčenie o absolvovaní kurzu jednoduchého účtovníctva; 12/2013: Podnikanie v poľnohospodárskej sfére vo firme L.D.FARM s.r.o., kde je zároveň konateľkou spoločnosti.
Kvalifikácia: 01/2013: Osvedčenie o absolvovaní kurzu jednoduchého účtovníctva; 06/2016: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti v oblasti prípravkov na ochranu rastlín
Teritórium pôsobnosti: Košice a okolie
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 01.08.2019-súčasnosť: K.Kom s.r.o.; 01.09.2009-01.11.2019: Ceretrade s.r.o. - manager, konateľ; 01.05.2002-01.09.2006: HSS a.s., manažér nákupu jačmeňa a skladovania; 01.10.1996-01.08.2002: Legusem s.r.o., manager výroby, obchod osív a projektov
Kvalifikácia: poradenstvo v rastlinnej výrobe; osivárstvo - ÚKSUP
Teritórium pôsobnosti: Okres Nové Mesto nad Váhom, Trenčiansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 1987-1996: Agronómka; 1997-2003: ÚKSUP, fytoinšpektorka; 2003-2004: Agroservis s.r.o., obchodná riaditeľka; 2005-2010: Agro Polianka, s.r.o., konateľ, agronóm; 2011-2012: AT Abov, s.r.o., agronóm; 2013-2022: poradenstvo v oblasti krížového plnenia a skúšanie biologickej účinnosti prípravkov na ochranu rastlín
Kvalifikácia: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na aplikáciu prípravkov na ochranu rastlín alebo iných prípravkov; Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na odborné využívanie veľmi jedovatých látok a prípravkov a jedovatých látok a prípravkov. Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnoosťou: Zásady správnej poľnohospodárskej praxe zameranej na ochranu pôdy a vody pred degradáciou a znečistením poľnohospodárskou činnosťou; Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou: "Školenie o nakladaní s geneticky modifikovanými rastlinami" Osvedčenie o získanom vzdelaní s celoštátnou platnosťou: Agroenvironment"
Teritórium pôsobnosti: Košický a Prešovský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Agrochémia a výživa rastlín
Priebeh zamestnaní: 1988-1990: Osivár a.s., Topoľčany; 1995-1996: Regionálna pozemková informačná služba MP SR Topoľčany; 1998: NPPC Lužianky
Kvalifikácia: 1998 mesačný študijný pobyt VÚR Praha; rôzne vzdelávacie kurzy a semináre
Teritórium pôsobnosti: Topoľčany, Piešťany, Nitra, Trnava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Partizánske
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Ochrana rastlín
Priebeh zamestnaní: 01.03. - 31.12.2013: CVRV, Piešťany;01. 01. 2014-súčasnosť: NPPC, VÚRV Piešťany
Kvalifikácia: Medzinárodná letná škola: Current trends in agronomy for sustainable agriculture, Brno, ČR; International association for landscape ecology, Bratislava, SR; Slazburg, AU; Vysokoškolská prax: SAV Nitra; SCPV Piešťany, Arborétum Mlyňany
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Výživa zvierat a krmovinártstvo
Priebeh zamestnaní: 2008-súčasnosť: Agropodnik Želovce, s.r.o., agronóm; 2022-súčasnosť: D.F.MED s.r.o., konateľ; 2016-súčasnosť: SHR
Kvalifikácia: agronóm, SHR
Teritórium pôsobnosti: Banskobystrický kraj, okres Veľký Krtíš
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita v Bratislave, Ústav manažmentu, študijný odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky
Priebeh zamestnaní: September 2004 - Jún 2010, Ekonomický riaditeľ, Anton Fabuš – FABUŠ Centrum I. Obchodné stredisko Máj, 018 41 Dubnica nad Váhom Potravinárstvo - / mäso a mäsové výrobky / - obchodná činnosť Mäsopriemysel Myjava, Šimonovičova 481, Myjava 907 01 Počet zamestnancov 230 – 250, priemerný ročný obrat od 25 mil. eur do 30 mil. eur September 2010 ? Externý spolupracovník Overovanie účtovníctva a audit spoločností za rok 2010 -2015 ( cca 90 auditov ) Vypracovanie správ z due diligence, kontrola zásob u auditovaných spoločností ( inventúry cca 350 ) Tax - Audit Slovensko spol. s r. o. a EKOPRAKTIK, spol. s r.o. Kapitulská 14, 907 01 Trnava August 2011 ? December 2019 Konateľ spoločnosti Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov. ANARIS s.r.o. Vážska 11, 921 01 Piešťany August 2018 ? Konateľ spoločnosti Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov. GIOM AQUA s.r.o. Vážska 11, 921 01 Piešťany Júl 2017 ? Súdny znalec v oblasti ekonomiky - účtovníctvo a daňovníctvo Vypracovanie znaleckých posudkov z oblasti ekonomiky pre právne kancelárie. Copytrend s.r.o. – Znalecká organizácia, Tomášikova 3, 821 01 Bratislava
Kvalifikácia: Certifikovaný účtovník – 1. stupeň č. 2980 Súdny znalec odbor : Ekonómia a manažment, odvetvie : Účtovníctvo a daňovníctvo č. 914932 Externý pracovník Ústavu manažmentu STU Bratislava, od roku 2017 pedagogická a publikačná činnosť Overovanie účtovníctva a audit spoločností za rok 2012 -2018 ( cca 90 auditov ) Vypracovanie správ z due diligence, kontrola zásob u auditovaných spoločností ( inventúry cca 350 ) Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov.
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský, Trenčiansky a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita Komenského, Bratislava/Všeobecná biológia
Priebeh zamestnaní: Ústav experimentálnej fytopatológie a entomológie, Ivánka pri Dunaji 1988-1991; NPPC - výskumný ústav rastlinnej výroby Piešťany, 1996-dodnes
Kvalifikácia: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti v oblasti prípravkov na ochranu rastlín; Osvedčenie na prácu s veľmi toxickými látkami a zmesami a toxickými látkami a zmesami
Teritórium pôsobnosti: Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Fytotechnika
Priebeh zamestnaní: 2005-2018: SPU v Nitre; 2018-2022: Sociálna poisťovňa, ústredie; 2022-súčasnosť: MIRRI, RC NR
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Agronomická fakulta, Všeobecné poľnohospodárstvo
Priebeh zamestnaní: PD vo Vrábľoch, Proagros Levice, G Progres Slepčany, Agroris Rimavská Sobota, Roľnícka spoločnosť Bottovo
Kvalifikácia: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na aplikáciu prípravkov na ochranu rastlín alebo iných prípravkov, Osvedčenie na prácu s veľmi jedovatými látkami a prípravkami a jedovatými láltkami a prípravkami
Teritórium pôsobnosti: Trnavský, Nitriansky, Bansko-Bystrický, Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Všeobecné poľnohospodárstvo
Priebeh zamestnaní: 2016-súčasnosť: SHR
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Ochrana rastlín
Priebeh zamestnaní: Agronóm zameraný na ochranu rastlín - PK Ruski Krstur, Srbsko 1986-1992, interný doktorand SPU Nitra 1992-1995, vedecko-technický pracovník KOR, SPU Nitra 1995-2000, pedagogický pracovník KOR, SPU Nitra 2000-2016, Výskum a podpora predaja - ORGANIX, s.r.o. Nitra 2016-2019 vedúci predajne, poradenstvo pre záhradkárov - ECOPHYTA, s.r.o. Nitra, 2019-súčasnosť
Kvalifikácia: Stáž Univerzita v Belehrade, Poľnohospodárska fakulta - škodcovia pestovaných rastlín z radu Acarina, roztoče Stáž - Univerzita v Maribore, Poľnohospodárska fakulta - Ochrana rastlín v ekologickom poľnohospodárstve, Vzdelávací EU projekt Leonardo: Ekologické poľnohospodárstvo - výmena skúseností (Slovensko, Slovinsko, Taliansko a Turecko)
Teritórium pôsobnosti: Nitra, celé Slovensko
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Manažment rastlinnej výroby
Priebeh zamestnaní: od 2020 vlastné podnikanie SHR, od 2021 regionálny poradca Agrárnej komory Slovenska
Kvalifikácia: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti v oblasti prípravkov na ochranu rastlín Modul 02; Doklad o absolvovaní základnej odbornej prípravy osôb na obsluhu vybraných poľnohospodárskych strojov a zariadení - Osvedčenie na prácu s omamnými a psychotropnými látkami - na účel pestovania maku siateho.
Teritórium pôsobnosti: Okres Rožňava
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 1987-2004: PD Devio Nové Sady; 2004-2005: Interagros Levice; 2005-2015 Food Farm s.r.o. Hlohovec; 2015: SKY Group Slovakia, s.r.o. Piešťany
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Okres Nitra, Topoľčany, Hlohovec
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Záhradníctvo
Priebeh zamestnaní: 6/2014- 11/2015 Pracovník v ovocinárskej výrobe OVD-Dvory nad Žitavou Starostlivosť o rôzne ovocné druhy: jablone, broskyne, nektárinky, slivky Riadenie zberových prac, vykonávanie rezov Druh pracovného pomeru: Dohoda o brigádnickej práci študenta 4/2016-8/2016 Pracovník v ovocinárskej výrobe a vinohrade Kraintek, s,r.o Starostlivosť o ovocné výsadby a vinohrady. Manažovanie a riadenie agrotechnických úkonov, spracovanie hrozna a výroba hroznových vín. Druh pracovného pomeru: Dohoda o brigádnickej práci študenta 5/2017-11/2019 Hlavný agronóm a vedúci strediska ViaJur Agricultura, s.r.o. Riadenie a manažovanie všetkých agrotechnických úkonov a prác v rámci strediska. Riadenie prác v rámci vinohradov (23 ha), zeleninárskej výroby (2 ha) a poľnej výroby (20 ha). Administratívna prác a manažovanie pridelených zamestnancov a brigádnikov (18 osôb). Súčinnosť pri výstavbe výrobných, administratívnych a kancelárskych priestorov v rámci Druh pracovného pomeru: Dohoda o brigádnickej práci študenta 8/2019- Doktorand dennej formy štúdia SPU Nitra, FZKI, UZ, odbor Záhradníctvo Orgány v SPU Nitra- Kolégium dekana FZKI 2021- Akademický senát FZKI 2020- Akademický senát SPU 2021- Študentská rada- podpredseda-2019- Rada botanickej záhrady SPU 2021- Vedúci vzorkovnice Botanickej záhrady SPU- 2020-2021
Kvalifikácia: Vybraný posudzovateľ vína a vínnych produktov UKSUP 2014 Kurz ekologického pestovania ovocných kultúr Biocont Laboratory ČR 2014 Člen hodnotiacej komisie najväčšej súťaže vín sveta AWC Vienna 2018 EXPERT posudzovateľ vína a vínnych produktov UKSUP 2019 Člen redakčnej rady odborného časopisu Sady a Vinice 2020 Stáž na Mendelova univerzita v Brne ČR 1/2020-2/2020 Člen komisie Národného salónu vína 2021 Spoluriešiteľ projektu VEGA - Ekonomické aspekty vývoja produkcie ovocných destilátov vplyvom klimatických zmien a socio-ekonomické dopady legalizácie súkromnej výroby destilátov na Slovensku 2021-2023 Výučba: Cvičiaci: Hodnotenie hrozna a vína ZS 2021/2022 Somelierstvo ZS 2021/2022 Vínne cesty a agroturistika ZS 2021/2022 Autor a spoluautor 12 vedeckých článkov 73 odborných článkov prednášok pre Slovenský zväz záhradkárov, Ovocinársku úniu SR, UKSÚZ ČR Ocenenia Študentská osobnosť SPU v Nitre 2014, 2021 Majstrovstvá v reze viniča zlatý rez - 2016 1. miesto Celoslovenské majstrovstvá reze viniča 2017- 2 miesto.
Teritórium pôsobnosti: Nové Zámky, Nitriansky kraj
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00