Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov

Katalóg poradenských produktov

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 5. Výživa rastlín a pedológia / 5.9. Optimalizácia výživy a hnojenia olejnín na poľnohospodárskom podniku

Fokusová oblasť: 2A
Popis poradenského produktu

1. Názov poradenského produktu: Optimalizácia výživy a hnojenia olejnín na poľnohospodárskom podniku
2. Stručný popis poradenských činností a ich rozsah: V súčinnosti s farmárom uskutočniť analýzu konkrétnych výživárskych problémov pri pestovaní olejnín. Urobiť prehliadku porastov olejnín, odobrať vzorky pôdy a rastlín a stanoviť obsah prístupných živín v pôde a prijatých živín v listoch olejnín. Zo získaných výsledkov agrochemických analýz vypracovať písomnú správu o reálnom výživnom stave olejnín s konkrétnym návrhom výživárskych opatrení na aplikovanie príslušných dávok živín do pôdy alebo na listovú výživu v súlade s princípmi precízneho poľnohospodárstva.
3. Stručný predkladaný benefit objednávateľa produktu: Na základe zistených nedostatkov vo výžive olejnín navrhnuté racionálne hnojenie sa prejaví v zlepšení kvality a úrody olejnín a tým aj efektívnosti hnojenia a ekonomiky pestovania olejnín na danej farme.
4. Rozsah činnosti poradcu v hodinách a cena poradenského produktu pre 1 objednávateľa produktu: Terénne poradenstvo bude predstavovať 11 hodín odborného výkonu a 22 hodín na odborné vyhodnotenie agrochemických rozborov pôdy a rastlín a vypracovanie písomnej správy s návrhom výživárskych opatrení. Celkový počet hodín na poradenský produkt pre 1 objednávateľa je 33 hodín.
5. Ďalšie špecifické náklady potrebné na výkon poradenstva: Agrochemické analýzy pôdy a listov olejnín zabezpečí po dohode s objednávateľom poradca.
6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Doloženie písomnej správy s návrhom výživárskych opatrení na odstránenie výživárskeho problému pri pestovaní olejnín. Spätná väzba od farmára o realizovateľnosti návrhov a o užitočnosti spolupráce s poradcom v písomnej forme.


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska Nitra
Priebeh zamestnaní: Semenársky ŠM, Šľachtiteľský a semenársky podnik Vígľaš/ Zvolen, 1965-1973; Plemenársky podnik Žilina, 1973-1976; Ústav vedeckej sústavy hospodárenia Bratislava, 1976-1985; Agrokomplex, NCPV Turčianske Teplice, 1985-1989; Samostatný poľnohospodársky poradca, 1989-dodnes.
Kvalifikácia: Absolvent všetkých kurzov a školení v oblasti poradenstva oranizovaných v Slovenskej republike dodnes.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v NItre/Agronomická fakulta
Priebeh zamestnaní: 1996-súčasnosť: AGRIFOP, a.s. Stakčín
Kvalifikácia: 101-Životné postredie, 102-Verejné zdravie-zdravie zvierat a rastlín, 103-Identifikácia a evidencia zvierat, 104-Oznamovanie chorôb, 105-Starostlivosť o zvieratá, 106-Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, 107-Bezpečnosť pri práci (Normy bezpečnosti pri práci založené na právnych predpisoch Spoločenstva), 113-Inovačné vzdelávanie pôdohospodárskych poradcov SR-Zákonné požiadavky na riadenie a dobré poľnohospodárske a environmentálne podmienky a normy bezpečnosti pri práci založené na právnych predpisoch Spoločenstva
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, Špeciálna živočíšna produkcia
Priebeh zamestnaní: 01.10.2016: súčasnosť: samostatný projektový manažér, Agroinštitút Nitra, štátny podnik, Nitra (Slovensko), 01.10.2015-31.09.2016: Vedecko-výskumný pracovník, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Katedra špeciálnej zootechniky, Nitra (Slovensko). 01.03.2015-07.09.2015: Špecialista pre regionálny rozvoj a rozvoj vidieka, Kopaničiarsky región - miestna akčná skupina, Myjava (Slovensko). 01.10.2011-31.12.2012: Výskumný zamestnanec ECOVA Plus, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Katedra špeciálnej zootechniky, Nitra (Slovensko)
Kvalifikácia: 2018: Plemenárske služby Slovenskej republiky, štátny podnik, Kurz ovládania plemenárskych programov; 2016: Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov Košice, Ochrana zvierat počas usmrcovania, Odborná spôsobilosť: Dobré životné podmienky zvierat - príprava vedeckých príspevkov a odborných publikácií v oblasti živočíšnej výroby - Riešenie čiastkových úloh rozvoja vedy a techniky v rámci projektu "Excelentné centrum ochrany a využívania agrobiodiverzity PLUS", spoluriešiteľ projektu 1/2717/12 Etologické a fyziologické následky produkčnej záťaže a klimatických zmien na živočíšnu produkciu. Príprava projektu "Collaborative platform for ICT in Agricultural Extension in WB based on V4 best practices (AEWB-ICT)", príprava záverečnej správy The implementation of the "EU-Farm Advisory System" in Slovakia, vzdelávanie účastníkov v geopriestorovej žiadosti o podporu v rokoch 2017 - 2019, LPP-ERASMUS - Wageningen UR Livestock Research, Holandsko, 6 mesačná praktická stáž - výskum v oblasti správania poľnohospodárskych zvierat, Jihočeská univerzita v Českých Budějoviciach, ČR, Študijný intenzívny program "Ecological production systems for environmental and human health" Guru Gobind Singh Indraprastha University v Indii, Študijný intenzívny program "Corporate social responsibility" - Mendelova univerzita v Brne, ČR, Intenzívny program "Additional business opportunities in the rural landscape" - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre - Intenzívny kurz "Sustainability in Agriculture - Global Aspects"
Teritórium pôsobnosti: Trenčiansky kraj, Nitriansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Odbor: fytotechnický
Priebeh zamestnaní: 2001-2005: Oragro s.r.o., manažér služieb mechanizácie a agronóm; od r. 2006: N. U. Agrar CZ, poradca pre rastlinnú výrobu
Kvalifikácia: -
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Odbor: Výživa, 2012
Priebeh zamestnaní: TOKAJ MACIK WINNERY: september 2013-október 2014, Agrobiosfer s.r.o.: február 2015-súčasnosť
Kvalifikácia: Kurzy a školenia v rámci zamestnania, poradenstvo v teréne v rámci zamestnania.
Teritórium pôsobnosti: Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/Agronomická fakulta, Odbor: fytotechnický, 1991
Priebeh zamestnaní: 1995-súčasnosť: vysokoškolský učiteľ, Katedra agrochémie a výživy rastlín FAPZ, SPU v Nitre; 1994-1995: vedecko-výskumný pracovník, Katedra ochrany rastlín, FAPZ, SPU v Nitre Funkčné zaradenie: 2006-súčasnosť: docent v študijnom odbore 6.1.8 Agrochémia a výživa rastlín; 1995-2006: odborný asistent na Katedre agrochémie a výživy rastlín, FAPZ, SPU v Nitre.
Kvalifikácia: Osvedčenie o absolvovaní akreditovanej vzdelávacej aktivity - Vstupné vzdelávanie poradcov rezortu pôdohospodárstva 22.10.2002-24.10.2002.
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky, Trnavský, Trenčiansky, Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Manažment živočíšnej výroby, 2011
Priebeh zamestnaní: 2011: Cimbaľák s.r.o., mäsovýroba; 2012: VK a spol Ladislav Kuľka; 2013: DOM-BYT-ZÁHRADA s.r.o.; 2016: Agro Ostrov, s.r.o.
Kvalifikácia: Poradenstvo poľnohospodárom v rastlinnej a živočíšnej výrobe v rámci zamestnania 7 rokov, štúdium na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre
Teritórium pôsobnosti: Bardejovský okres, Prešovský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola zemědelská Brno/Odbor zootechnický, 1992
Priebeh zamestnaní: 1985-1986: Klatovské rybářství; 1986-1987: Výskumný ústav rybářský a hydrobiologický Vodňany ;1993-1995: MěÚ Horažďovice; 1995-2011: ÚKZÚZ Brno; 2011-2017: Eurosivo Slovakia s.r.o.; 2017- doteraz: Alant s.r.o.
Kvalifikácia: Odborná spôsobilosť na prácu s dezinfekčnými prípravkami na profesionálne použitie a na prácu s prípravkami na reguláciu živočíšnych škodcov na profesionálne použitie. Odborná spôsobilosť v oblasti prípravkov na ochranu rastlín - Modul 2. Odborná spôsobilosť na zaobchádzanie s krmivami (dovoz z tretích krajín).
Teritórium pôsobnosti: Košický a Prešovský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Manažment živočíšnej výroby
Priebeh zamestnaní: Agrotrade Group spol, s.r.o. Rožňava; AM-AGRO s.r.o. Nitra
Kvalifikácia: Absolvované školenia a kurzy na výživu a ochranu rastlín
Teritórium pôsobnosti: Západné a Východné Slovensko
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Výživa rastlín
Priebeh zamestnaní: Forsol: 1/2011-8/2011; Agrobiosfer: 9/2011-súčasnosť
Kvalifikácia: The sustanaible agriculture, 2011, Interné odborné školenia, 2011-2019
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/FAPZ, Poľnohospodárstvo a krajinárstvo (2020)
Priebeh zamestnaní: Finančný poradca (Partners Group); Poľnohospodárske družstvo Hul (Agrocoop)
Kvalifikácia: školenia, prezentácie, Agroinštitút, isat, firemné prezentácie osivárske a chemické
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky, Trnavský kraj, Komárno a okolie
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta Agrobiológie a Potravinárstva, Odbor: Manažment rastlinnej výroby, 2008-2013
Priebeh zamestnaní: Od roku 2013 až po súčasnosť som zamestnaný ako konateľ spoločnosti T-Agro Pokoradz, spol s.r.o.
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Okres Rimavská Sobota
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Technická univerzita vo Zvolene/Fakulta ekológie a environmentalistiky, Odbor: Environmentálny manažment, 9.6.2014
Priebeh zamestnaní: SHR - Ing. Tomáš Marcinek Agronóm, AGRO-MAT s.r.o. Dubovec člen skupiny Exata Group a.s.
Kvalifikácia: Osvedčenie - Základy podnikania a podporné opatrenia v agrosektore. Odborné školenia a semináre Exata Group a.s.. Odborný seminár - Obilniny v každodennej praxi. Seminár - Novinky pre kampaň 2019 v oblasti priamych platieb, súvisiace zákony, nariadenia, prax a GSAA
Teritórium pôsobnosti: Okres Rimavská Sobota
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: STU v Bratislave, Materiálové inžinierstvo a medzné stavy materiálov
Priebeh zamestnaní: NPPC - od 1.9.2022, od 1.8.2022 Živá Záhrada s.r.o., od 1.1.2022 Peda Vita výskumná organizácia
Kvalifikácia: Prax so štúdiom pôdnej biológie
Teritórium pôsobnosti: Leopoldov
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita Komenského, Bratislava
Priebeh zamestnaní: od 01.10.2021 NPPC VÚP Lužianky, od 01.03.2020 Živá Záhrada s.r.o. a Peda Vita OZ Výskumná organizácia
Kvalifikácia: Prax so štúdiom pôdnej biológie, Soil Food web inc. - Mikrobiológia pôdy a pedológia; Výživa a ochrana rastlín potravnou sieťou pôdy; Kompostovanie; Príprava tekutých kompostových prípravkov; Mikroskopia pôdy a kompostu; Projekty mikrobiálnej obnovy pôdy
Teritórium pôsobnosti: Leopoldov
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 01.08.2019-súčasnosť: K.Kom s.r.o.; 01.09.2009-01.11.2019: Ceretrade s.r.o. - manager, konateľ; 01.05.2002-01.09.2006: HSS a.s., manažér nákupu jačmeňa a skladovania; 01.10.1996-01.08.2002: Legusem s.r.o., manager výroby, obchod osív a projektov
Kvalifikácia: poradenstvo v rastlinnej výrobe; osivárstvo - ÚKSUP
Teritórium pôsobnosti: Okres Nové Mesto nad Váhom, Trenčiansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Všeobecná rastlinná výroba
Priebeh zamestnaní: od roku 1999-súčasnosť: NPPC-VUPOP RP, Prešov
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Prešovský a Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Agrochémia a výživa rastlín
Priebeh zamestnaní: 1988-1990: Osivár a.s., Topoľčany; 1995-1996: Regionálna pozemková informačná služba MP SR Topoľčany; 1998: NPPC Lužianky
Kvalifikácia: 1998 mesačný študijný pobyt VÚR Praha; rôzne vzdelávacie kurzy a semináre
Teritórium pôsobnosti: Topoľčany, Piešťany, Nitra, Trnava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Partizánske
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita v Bratislave, Ústav manažmentu, študijný odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky
Priebeh zamestnaní: September 2004 - Jún 2010, Ekonomický riaditeľ, Anton Fabuš – FABUŠ Centrum I. Obchodné stredisko Máj, 018 41 Dubnica nad Váhom Potravinárstvo - / mäso a mäsové výrobky / - obchodná činnosť Mäsopriemysel Myjava, Šimonovičova 481, Myjava 907 01 Počet zamestnancov 230 – 250, priemerný ročný obrat od 25 mil. eur do 30 mil. eur September 2010 ? Externý spolupracovník Overovanie účtovníctva a audit spoločností za rok 2010 -2015 ( cca 90 auditov ) Vypracovanie správ z due diligence, kontrola zásob u auditovaných spoločností ( inventúry cca 350 ) Tax - Audit Slovensko spol. s r. o. a EKOPRAKTIK, spol. s r.o. Kapitulská 14, 907 01 Trnava August 2011 ? December 2019 Konateľ spoločnosti Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov. ANARIS s.r.o. Vážska 11, 921 01 Piešťany August 2018 ? Konateľ spoločnosti Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov. GIOM AQUA s.r.o. Vážska 11, 921 01 Piešťany Júl 2017 ? Súdny znalec v oblasti ekonomiky - účtovníctvo a daňovníctvo Vypracovanie znaleckých posudkov z oblasti ekonomiky pre právne kancelárie. Copytrend s.r.o. – Znalecká organizácia, Tomášikova 3, 821 01 Bratislava
Kvalifikácia: Certifikovaný účtovník – 1. stupeň č. 2980 Súdny znalec odbor : Ekonómia a manažment, odvetvie : Účtovníctvo a daňovníctvo č. 914932 Externý pracovník Ústavu manažmentu STU Bratislava, od roku 2017 pedagogická a publikačná činnosť Overovanie účtovníctva a audit spoločností za rok 2012 -2018 ( cca 90 auditov ) Vypracovanie správ z due diligence, kontrola zásob u auditovaných spoločností ( inventúry cca 350 ) Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov.
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský, Trenčiansky a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Agronomická fakulta, Všeobecné poľnohospodárstvo
Priebeh zamestnaní: PD vo Vrábľoch, Proagros Levice, G Progres Slepčany, Agroris Rimavská Sobota, Roľnícka spoločnosť Bottovo
Kvalifikácia: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na aplikáciu prípravkov na ochranu rastlín alebo iných prípravkov, Osvedčenie na prácu s veľmi jedovatými látkami a prípravkami a jedovatými láltkami a prípravkami
Teritórium pôsobnosti: Trnavský, Nitriansky, Bansko-Bystrický, Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 1987-2004: PD Devio Nové Sady; 2004-2005: Interagros Levice; 2005-2015 Food Farm s.r.o. Hlohovec; 2015: SKY Group Slovakia, s.r.o. Piešťany
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Okres Nitra, Topoľčany, Hlohovec
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00