Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov

Katalóg poradenských produktov

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 1. Rastlinná výroba / 1.1. Pestovanie jednoročných a viacročných krmovín na ornej pôde

Fokusová oblasť: 2A
Popis poradenského produktu

1. Názov poradenského produktu: Pestovanie jednoročných a viacročných krmovín na ornej pôde
2. Stručný popis poradenských činností: Zhodnotenie súčasného stavu a návrh možnosti ďalšieho pestovania trávnych a ďatelinotrávnych porastov na ornej pôde. Správnym výberom a kombináciou druhov a odrôd a usmernenou pratotechnikou docieliť výrobu dostatočného množstva kvalitnej nadzemnej fytomasy. Podľa požiadaviek odberateľa zvýšiť, alebo optimalizovať súčasné plochy jednoročných a viacročných krmovín. Vyhodnotiť ekologické podmienky s prípadným návrhom ich úpravy a navrhnúť vhodné zloženie miešaniek, prípadne monokultúr tráv a ďatelinovín pre osiatie ornej pôdy.
3. Stručný predpokladaný benefit objednávateľa produktu: Zlepšenie efektivity pestovania siatych trávnych porastov, optimalizácia ich pestovania vzhľadom k podmienkam stanovišťa (úprava stanovištných podmienok, výber vhodného rastlinného materiálu - osivá). Následne zlepšenie produkcie a kvality nadzemnej fytomasy týchto porastov a celkové zlepšenie ekonomiky pestovania krmovín.
4. Rozsah činnosti poradcu v hodinách a cena poradenského produktu: Zhodnotenie stavu plôch a kontrola realizácie (sejba) min. 10 hodín v teréne. Kontrola vysiatych porastov 2x ročne min. 4 hodiny. Návrh a spracovanie projektu min. 8 hodín.
5. Náklady potrebné na výkon poradenstva: napr. chemické analýzy pôdy, rastlinného materiálu, zabezpečí po dohode s objednávateľom poradca.
6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Doloženie správy s konkrétnymi návrhmi opatrení pre pestovanie krmovín na ornej pôde a opisom realizácie návrhov konkrétneho problému poľnohospodára, fotodokumentácia a vyjadrenie poľnohospodára o úspešnosti, resp. realizovateľnosti návrhov opatrení poradcu.


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Mendelova univerzita v Brne/Fakulta záhradnícka, odbor: Záhradná a krajinná architektúra
Priebeh zamestnaní: 1999-2000: projektant sadových úprav; 2001-2002: vedenie a administrácia kancelárie poslanca NR SR; 2003-doteraz: poradenstvo a spracovanie projektov na získavanie dotácií z eurofondov.
Kvalifikácia: Absolvoval som vzdelávanie pôdohospodárskeho poradcu v programovacom období 2004-2006, ako aj v nasledujúcom období 2007-2013 v nasledovných moduloch: Modul 101: Životné prostredie, Modul 102: Verejné zdravie - zdravie zvierat a rastlín, Modul 103: Identifikácia a evidencia zvierat, Modul 104: Oznamovanie chorôb, Modul 105: Starostlivosť o zvieratá, Modul 106: Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, Modul 107: Bezpečnosť pri práci.
Teritórium pôsobnosti: Prešovský a Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Odbor: fytotechnický
Priebeh zamestnaní: 2001-2005: Oragro s.r.o., manažér služieb mechanizácie a agronóm; od r. 2006: N. U. Agrar CZ, poradca pre rastlinnú výrobu
Kvalifikácia: -
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Špeciálna rastlinná výroba, 2003 Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Priebeh zamestnaní: 1997-2013: VŠ učiteľ – odborný asistent Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre, Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra, vedecká a pedagogická činnosť v oblasti trávnych porastov a kŕmnych plodín; 2013-doteraz: VŠ učiteľ – docent Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre, Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra, Vedecká a pedagogická činnosť v oblasti trávnych porastov a kŕmnych plodín.
Kvalifikácia: Dištančné štúdium: "Ochrana biodiverzity a agroenvironmentálne programy v rozvoji vidieka". "EPSAT" - Ekologická produkcia krmovín a mlieka.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Špeciálna rastlinná produkcia, 2009
Priebeh zamestnaní: 2009-doteraz: VŠ učiteľ, odborný asistent, Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre, Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra; Vedecká a pedagogická činnosť v oblasti trávnikárstva a krmovinárstva.
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Špeciálna rastlinná produkcia, 2014
Priebeh zamestnaní: 2014-doteraz: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (odborný asistent)
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/Agronomická fakulta, Odbor: zootechnický, 1987
Priebeh zamestnaní: 2017: Krmit, s.r.o., Nižný Klátov; 1996-2019: MKM-STRED, spol. s.r.o.; 1989-1996: RD Družstevná pri Hornáde; 1987-1989: PD Družstevná pri Hornáde
Kvalifikácia: Rozšírené štúdium - Výživár a krmovinár VŠP Nitra
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Manažment živočíšnej výroby, 2011
Priebeh zamestnaní: 2011: Cimbaľák s.r.o., mäsovýroba; 2012: VK a spol Ladislav Kuľka; 2013: DOM-BYT-ZÁHRADA s.r.o.; 2016: Agro Ostrov, s.r.o.
Kvalifikácia: Poradenstvo poľnohospodárom v rastlinnej a živočíšnej výrobe v rámci zamestnania 7 rokov, štúdium na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre
Teritórium pôsobnosti: Bardejovský okres, Prešovský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola zemědelská Brno/Odbor zootechnický, 1992
Priebeh zamestnaní: 1985-1986: Klatovské rybářství; 1986-1987: Výskumný ústav rybářský a hydrobiologický Vodňany ;1993-1995: MěÚ Horažďovice; 1995-2011: ÚKZÚZ Brno; 2011-2017: Eurosivo Slovakia s.r.o.; 2017- doteraz: Alant s.r.o.
Kvalifikácia: Odborná spôsobilosť na prácu s dezinfekčnými prípravkami na profesionálne použitie a na prácu s prípravkami na reguláciu živočíšnych škodcov na profesionálne použitie. Odborná spôsobilosť v oblasti prípravkov na ochranu rastlín - Modul 2. Odborná spôsobilosť na zaobchádzanie s krmivami (dovoz z tretích krajín).
Teritórium pôsobnosti: Košický a Prešovský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Katolícka univerzita v Ružomberku/Pedagogická fakulta, 2016
Priebeh zamestnaní: 01.04.2019: ÚPSVaR; 02.10.2017-31.03.2019: DUNAJEC s.r.o. Spišská Stará Ves, ekonomický pracovník pri RV a ŽV, predseda PD; 09.10.1992-30.11.1995: ZASTROVA, a.s. Spišská Stará Ves, plánovačka a pokladník.
Kvalifikácia: Viac ako 15 ročné skúsenosti so softvérovou spoločnosťou Skeagis: geografický informačný systém, absolvovanie každoročných školení, seminárov a konferencií, CEHZ: absolútne ovládanie tohto systému aj pomocou WinRegOV, Kôz a WinReg HD, aplikácia GSAA: úplné ovládanie problematiky, kreslenie plôch, ich úprava a pod. UKSUP: hlásenia skladovacích kapacít hospodárskych hnojív a o počtoch hospodárskych zvierat, úplné ovládanie ZBGIS: vyhľadávanie a analýza priestorových údajov podľa katastra nehnuteľností, Kapor: prístup k údajom katastra nehnuteľností, tak vedieť získať základné informácie okamžite. Štatistický úrad SR: vyplňovanie a zasielanie výkazov mesačne, polročne, ročne, čo sa zvierat týka, napr. Pol 12-01, bilancia plodín a pod., problematiky ŽV a RV. Kvalifikácia je na základe vlastných dlhoročných pracovných skúseností v oblasti poľnohospodárstva.
Teritórium pôsobnosti: Prešovský kraj, obec Veľká Franková, okres: Kežmarok
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola bezpečnostného manažérstva v Košiciach/Odbor: Ochrana osôb a majetku, 2012
Priebeh zamestnaní: 03/2009-08/2009: Kriminalistický a expertízny ústav PZ v Košiciach, administratívna pracovníčka, absolventská prax; 06/2010-01/2011: Obecný úrad Komárovce, administratívna pracovníčka , administratíva, písanie, úprava dokladov, vybavovanie telefonátov; 03/2011-05/2012: Krajská rozvojová agentúra Košického kraja, administratívna pracovníčka, administratíva, komunikácia s klientmi, verejné obstarávanie zákazky s nízkou hodnotou, projekty financované EPFRV, MDVRR SR, vybavovanie telefonátov; 01/2013: Osvedčenie o absolvovaní kurzu jednoduchého účtovníctva; 12/2013: Podnikanie v poľnohospodárskej sfére vo firme L.D.FARM s.r.o., kde je zároveň konateľkou spoločnosti.
Kvalifikácia: 01/2013: Osvedčenie o absolvovaní kurzu jednoduchého účtovníctva; 06/2016: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti v oblasti prípravkov na ochranu rastlín
Teritórium pôsobnosti: Košice a okolie
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Zootechnika
Priebeh zamestnaní: MŽP SR, EBA s.r.o.; MP SR - pozemkový úrad; živnostník; Biotomal s.r.o. - agronóm; RPPK Galanta - v súčasnosti
Kvalifikácia: Prípravky na ochranu rastlín - MODUL 02
Teritórium pôsobnosti: Galanta, Dunajská Streda
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Špeciálna rastlinná výroba
Priebeh zamestnaní: Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum Lužianky. Výskumný ústav trávnych porastov a horského poľnohospodárstva, Banská Bystrica, od 01.07.2000-súčasnosť.
Kvalifikácia: Dosiahnutý tretí stupeň VŠ, špeciálna rastlinná výroba so zameraním na krmovinárstvo, 22-ročná prax vo výskume, terénne poradenstvo fyzickým a právnickým osobám podnikajúcim v poľnohospodárstve v konvenčnom ako i v ekologickom režime.
Teritórium pôsobnosti: Okres Kežmarok, Prešovský a Žilinský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 01.08.2019-súčasnosť: K.Kom s.r.o.; 01.09.2009-01.11.2019: Ceretrade s.r.o. - manager, konateľ; 01.05.2002-01.09.2006: HSS a.s., manažér nákupu jačmeňa a skladovania; 01.10.1996-01.08.2002: Legusem s.r.o., manager výroby, obchod osív a projektov
Kvalifikácia: poradenstvo v rastlinnej výrobe; osivárstvo - ÚKSUP
Teritórium pôsobnosti: Okres Nové Mesto nad Váhom, Trenčiansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Všeobecné poľnohospodárstvo
Priebeh zamestnaní: Inšpektor v EPV, Hlavný štátny URSO Poradca Agromold a.s.
Kvalifikácia: Inšpektor v EPV; Poradca Ekotrend; Poradca Agromold a.s.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita v Bratislave, Ústav manažmentu, študijný odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky
Priebeh zamestnaní: September 2004 - Jún 2010, Ekonomický riaditeľ, Anton Fabuš – FABUŠ Centrum I. Obchodné stredisko Máj, 018 41 Dubnica nad Váhom Potravinárstvo - / mäso a mäsové výrobky / - obchodná činnosť Mäsopriemysel Myjava, Šimonovičova 481, Myjava 907 01 Počet zamestnancov 230 – 250, priemerný ročný obrat od 25 mil. eur do 30 mil. eur September 2010 ? Externý spolupracovník Overovanie účtovníctva a audit spoločností za rok 2010 -2015 ( cca 90 auditov ) Vypracovanie správ z due diligence, kontrola zásob u auditovaných spoločností ( inventúry cca 350 ) Tax - Audit Slovensko spol. s r. o. a EKOPRAKTIK, spol. s r.o. Kapitulská 14, 907 01 Trnava August 2011 ? December 2019 Konateľ spoločnosti Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov. ANARIS s.r.o. Vážska 11, 921 01 Piešťany August 2018 ? Konateľ spoločnosti Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov. GIOM AQUA s.r.o. Vážska 11, 921 01 Piešťany Júl 2017 ? Súdny znalec v oblasti ekonomiky - účtovníctvo a daňovníctvo Vypracovanie znaleckých posudkov z oblasti ekonomiky pre právne kancelárie. Copytrend s.r.o. – Znalecká organizácia, Tomášikova 3, 821 01 Bratislava
Kvalifikácia: Certifikovaný účtovník – 1. stupeň č. 2980 Súdny znalec odbor : Ekonómia a manažment, odvetvie : Účtovníctvo a daňovníctvo č. 914932 Externý pracovník Ústavu manažmentu STU Bratislava, od roku 2017 pedagogická a publikačná činnosť Overovanie účtovníctva a audit spoločností za rok 2012 -2018 ( cca 90 auditov ) Vypracovanie správ z due diligence, kontrola zásob u auditovaných spoločností ( inventúry cca 350 ) Oboznamovanie žiadateľov s podmienkami čerpania grantov z EÚ prostredníctvom výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok. Vypracovávanie dokumentácie potrebnej k prideleniu finančných prostriedkov a spracovanie žiadosti o platbu pre žiadateľov.
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský, Trenčiansky a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Fytotechnika
Priebeh zamestnaní: 2005-2018: SPU v Nitre; 2018-2022: Sociálna poisťovňa, ústredie; 2022-súčasnosť: MIRRI, RC NR
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Agronomická fakulta, Všeobecné poľnohospodárstvo
Priebeh zamestnaní: PD vo Vrábľoch, Proagros Levice, G Progres Slepčany, Agroris Rimavská Sobota, Roľnícka spoločnosť Bottovo
Kvalifikácia: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na aplikáciu prípravkov na ochranu rastlín alebo iných prípravkov, Osvedčenie na prácu s veľmi jedovatými látkami a prípravkami a jedovatými láltkami a prípravkami
Teritórium pôsobnosti: Trnavský, Nitriansky, Bansko-Bystrický, Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Všeobecné poľnohospodárstvo
Priebeh zamestnaní: 2016-súčasnosť: SHR
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/FAPZ - Všeobecné poľnohospodárstvo, výživa zvierat a krmivárstvo
Priebeh zamestnaní: 2020-UKSUP; 2020-Naturalis; 2013-2019-Apistika s.r.o.
Kvalifikácia: Živočíšna výroba - domáci chov hospodárskych zvierat; Rastlinná výroba - pestovanie a spracovanie krmovín; Mechanizácia - špeciálne oprávnenie manipulovať s ťažkými strojmi
Teritórium pôsobnosti: Stredné a Západné Slovensko
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 1987-2004: PD Devio Nové Sady; 2004-2005: Interagros Levice; 2005-2015 Food Farm s.r.o. Hlohovec; 2015: SKY Group Slovakia, s.r.o. Piešťany
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Okres Nitra, Topoľčany, Hlohovec
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00