Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov

Katalóg poradenských produktov

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 4. Ekonomika / 4.7. Poradenstvo na úrovni poľnohospodárskych podnikov ustanovené v PRV, zamerané na modernizáciu, budovanie konkurencieschopnosti, odvetvovú integráciu, inováciu a trhovú orientáciu, budovanie výrobno-spotrebiteľských reťazcov, ako aj na podporu podnikania

Fokusová oblasť: 3A
Popis poradenského produktu

1. Názov poradenského produktu: Poradenstvo na úrovni poľnohospodárskych podnikov ustanovené v PRV, zamerané na modernizáciu, budovanie konkurencieschopnosti, odvetvovú integráciu, inováciu a trhovú orientáciu, budovanie výrobno-spotrebiteľských reťazcov, ako aj na podporu podnikania
2. Stručný popis poradenských činností: v 3-mesačných intervaloch analýza stavu. V prvej fáze vyhodnotiť situáciu v podniku, analýza súčasného stavu v otázke uplatnenia sa na trhu, konkurencieschopnosti s osobitným zreteľom na lokálne možnosti. Súlad sortimentu poľnohospodárskych produktov s odbytovými možnosťami v regióne, volatility (nepredvídateľného pohybu cien jednotlivých komodít). Posúdenie súčasného stavu spolupráce medzi okolitými malými a strednými podnikmi, pomenovanie úsekov, kde takáto spolupráca funguje a aké sú možnosti skvalitnenia. Posúdiť úroveň systémového zapojenia sa do integrovanej obchodnej siete (napr. cez odborné zväzy pestovateľov a chovateľov, veľkoobchodných reťazcov, maloobchodnej siete odberateľov, spracovateľov, atď.).
3. Stručný predpokladaný benefit objednávateľa produktu: V ďalších fázach, na základe analýzy podľa bodu 2. poskytnúť poradenstvo poľnohospodárskemu podniku o legislatívnych a podporných (aj očakávaných) možnostiach vytvárania odvetvovej integrácie, inovácie (aj mimo programov PRV (napr. inovácia výrobných postupov v potravinárstve), možnosť napojenia sa do medzinárodnej spolupráce cez miestne akčné skupiny v rámci CLLD projektov, atď. Na základe poskytnutých informácii producent poľnohospodárskych výrobkov môže iniciovať vybudovanie lokálneho výrobno-spotrebiteľského reťazca a podobných zoskupení.
4. Rozsah činnosti poradcu v hodinách a cena poradenského produktu: 12 hodín odborného výkonu za štvrťrok (8 hodín výkon na farme, 4 hodiny spracovanie správy), tzn. 48 hodín za rok.
5. Ďalšie špecifické náklady potrebné na výkon poradenstva: Pre výkon poradenského produktu podľa uvedených činností sa nepočíta s ďalšími špecifickými nákladmi. Vo väzbe na poskytnutú pomoc a získanie informácii si však odberateľ poradenského produktu môže vybudovať vyššiu úroveň integrácie s okolitými poľnohospodármi, k tomu objednať vypracovanie štúdie uskutočniteľnosti v rozsahu potrieb a náročnosti vízií a strategických cieľov, napr. na báze prieskumu trhu, posúdenie konkurencie, dôkladnej finančnej analýzy, vypracovanie legislatívnych podmienok fungovania odbytového združenia a pod.
6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Doloženie štvrťročných správ.


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska Nitra, Agronomická fakulta, odbor: Šlachtenie rastlín a semenárstvo
Priebeh zamestnaní: 2000-2004: SZČO - poradenstvo; 2004-2010: PRO ELIT, s.r.o., projektový manažment, poradenstvo; 2010-dodnes: PROUNION, a.s., projektový manažment, poradenstvo.
Kvalifikácia: Vzdelávanie týkajúce sa zákonných požiadaviek na riadenie poľnohospdárskych podnikov a dobré poľnohospodárske a environmentálne podmienky, podľa jednotlivých modulov. Certifikát a zaradenie do Centrálneho registra pôdohospodárskych poradcov.
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky, Trnavský, Banskobystrický a Trenčiansky kraj.
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska Nitra, Prevádzkovo-ekonomická fakulta, Odbor: ekonóm, programátor-analytik
Priebeh zamestnaní: 1987-1996: PD Vlára Nemšová; 1996-doteraz: MVL Štefánek s.r.o.
Kvalifikácia: Absolvoval som všetky kurzy organizované Agroinštitútom Nitra, o čom mám príslušné certifikáty: Uplatňovanie noriem EU v oblasti ochrany životného prostredia, hygieny a welfare zvierat, Identifikácia a registrácia zvierat, Požiadavky krížového plnenia, Geopriestorová žiadosť o podporu (GSAA) - poradenstvo a zakreslovanie na priame platby.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre, Odbor: zootechnický
Priebeh zamestnaní: Júl 1966: JRD Okoličná na Ostrove, mechanizátor, praktikant; Júl 1966-júl 1968: Základná vojenská služba; August 1968-máj 1969: MNV Okoličná na Ostrove, traktorista; Máj 1969-december 1989: Plemenársky podnik Šamorín, resp. po reorganizácii Štátny plemenársky podnik Bratislava, Okresné stredisko Komárno postupne - obvodný plemenársky zootechnik, konzultant, vedúci okresného plemenárskeho strediska; súbežne v rokoch 1978 až 1983 Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre: študent formou diaľkového štúdia - odbor zootechnický; December 1989-jún 1996: Štátny majetok Komárno, výrobný námestník riaditeľa; súbežne jún1990-október 1994: Národná rada Slovenskej republiky, poslanec; Jún 1996-jún 1998: živnostník: odborný poradca pre poľnohospodárstvo, úsek živočíšnej výroby, najmä v oblasti plemenárstva a výživy; Jún 1998-november 1998: Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora v Komárne, riaditeľ; November 1998-december 2002: Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky, vedúci služobného úradu; Január 2003-február 2007: Agrospol "VKF" Komárno s.r.o., vedúci úseku strategického plánovania a poradenstva; Marec 2007-súčasnosť: Varju Consulting s.r.o., riaditeľ.
Kvalifikácia: Certifikáty, kurzy: Univerzita Mateja Bella v Banskej Bystrici, Právnická fakulta, akad. rok: 1999/2000: Osvedčenie o absolvovaní celoživotného vzdelávania v odbore Medzinárodné právo a medzinárodné vzťahy - Medzinárodné obchodné vzťahy v SR so zameraním na poľnohospodárstvo a potravinárstvo. Certifikát: Vysoká škola manažmentu v Trenčíne - City University Bellevue, USA a Centrum ďalšieho vzdelávania Ekonomickej univerzity v Bratislave. Kurz 15.-30. mája 2002: Certificate - Participated in the Course "Plening and Implementation of Rural Projects; 19.-23. mája 2003: Agroinštitút Nitra, ARVI-Osvedčenie o absolvovaní akreditovanej vzdelávacej aktivity. Príprava projektov pre program SAPARD v dňoch 10. - 11. 7. 2003 a 17. - 18. 7. 2003 s obhajobou záverečnej práce. Osvedčenie č.1341/34411/2005/19/1 vydané: Agentúra pre rozvoj vidieka: "Písanie projektov pre sektorový operačný program Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka a Plán rozvoja vidieka". Úrad pre verejné obstarávanie - po školení a úspešných skúškach pre verejné obstarávanie, zápis do zoznamu odborne spôsobilých osôb- oznámenie ÚVO zo dňa 2. 8. 2007. Následne systematické školenia pre VO. Agroinštitút Nitra š.p. - Certifikát č. 17/2008/poľnohospodárstvo o zaradení právnickej osoby do Centrálneho registra pôdohospodárskych poradcov SR. Varju COnsulting s.r.o., certifikovaný poradca: Varjú Ján, Ing., - PRV SR 2007-2013, opatrenie 1.7 Využívanie poradenských služieb. Prvý certifikát vystavený 23. 05. 2008, po opakovaných školeniach platnosť predĺžená do 30. 06. 2014. Osvedčenie o odbornej spôsobilosti v oblasti prípravkov na ochranu rastlín č. 0114/2014/AI zo dňa 14. 03. 2014, platné do 13. 03. 2024. Ďalšie školenia, semináre v oblasti poľnohospodárstva a rozvoja vidieka.
Teritórium pôsobnosti: Trnavský, Nitriansky, Banskobystrický, Košický kraj, okresy: KN, DS, GA, NZ, NR, LV, VK, LC, RS, RV, KE.
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Prevádzkovo-ekonomická fakulta
Priebeh zamestnaní: Riaditeľka RPPK Bratislava od r. 2007.
Kvalifikácia: Absolvované všetky kurzy k poradenstvu organizované Agroinštitútom. Účasť na rôznych seminároch organizovaných SPPK.
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Stredoškolské
Absolvovaná škola/odbor: Stredná odborná škola Lučenec, Odbor: Rastlinná výroba
Priebeh zamestnaní: 1994-2004: Poľnohospodárska farma Lipovec s.r.o., majiteľka, konateľka, 450 ha pôdy, 150 kusov HD, dojnice; 2004-dodnes: Živnostníčka, akreditovaná poradkyňa pre plnenie noriem EÚ v oblasti poľnohospodárstva; 2006-dodnes: zakladateľka a predsedníčka Pomoc vidieku, záujmové združenie občanov; 2012-2017: Riaditeľka agentúry pre rozvoj južného Slovenska, RRA; 2017-dodnes: Čestná riaditeľka Regionálna rozvojová agentúra Lučenec, projektová manažérka
Kvalifikácia: V predchádzajúcom období kurzy a vzdelávanie poradcov, držiteľka všetkých 7 modulov.
Teritórium pôsobnosti: Okresy: Lučenec, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, Odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky, Ekonomika a manažment poľnohospodárstva a potravinárstva
Priebeh zamestnaní: 2008-súčasnosť: Vysokoškolský učiteľ, odborná asistent - Katedra financií, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta ekonomiky a manažmentu, Tr. A. Hlinku 2, 949 76, Nitra
Kvalifikácia: PhD.: v odbore Odvetvové a prierezové ekonomiky, Ekonomika a manažment poľnohospodárstva a potravinárstva. Ing.: v odbore Ekonomika poľnohospodárstva v špecializácii Financie v poľnohospodárstve. Vysokoškolská pedagogika, absolvovanie viacerých medzinárodných vedeckých konferencií, publikovanie vedeckých článkov v oblasti finančného manažmentu a SPP.
Teritórium pôsobnosti: Celá Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Mechanizačná fakulta, Prevádzka potravinárskej technológie
Priebeh zamestnaní: 2005-2010: MED-ART, s.r.o.; 2010-2011: Hubert JE; 2011-2012: Foxconn Slovakia, spol s.r.o.; od 2012: konateľka v DRAVEO s.r.o., ktorý sa v roku 2017 premenoval na AGRO-AGENTURA s.r.o.
Kvalifikácia: Certifikát k verejnému obstarávaniu, Spracovanie a poradenstvo pre projekty zo štrukturálnych fondov, Poradenstvo a uskutočnené školenia pre oblasť priamych podpôr a krížového plnenia.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, Odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky, 2006 (PhD.), 2018(doc.)
Priebeh zamestnaní: 2002-súčasnosť: Vysokoškolský učiteľ, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta ekonomiky a manažmentu, Trieda A. Hlinku 2, 949 76 Nitra, pedagogická, vzdelávacia a vedecko-výskumná činnosť, medzinárodná spolupráca na vzdelávacích, poradenských a výskumných aktivitách, výučba predmetov zabezpečovaných Katedrou financií FEM SPU v Nitre (Financie a mena, Podnikateľské riziko, Financial management); 1996: Bankový zamestnanec UBS Schweizerische Bankgesellschaft, Bahnhofstrasse 45, CH-8098 Zürich, Švajčiarsko, kontrola denných non-cash pozícií voči jednotlivým obchodným partnerom z Európy, Ázie a USA, telefonické riešenie nesúladov, kontrola bonity záruk.
Kvalifikácia: Docent v odbore Odvetvové a prierezové ekonomiky, zameranie publikačnej činnosti na financie a ekonomiku poľnohospodárstva, SPP konferencie zamerané na ekonomiku fariem a poľnohospodárstva, výučba predmetov: podnikové financie a finančný manažment
Teritórium pôsobnosti: Celá Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Mendelova univerzita v Brne/Fakulta záhradnícka, odbor: Záhradná a krajinná architektúra
Priebeh zamestnaní: 1999-2000: projektant sadových úprav; 2001-2002: vedenie a administrácia kancelárie poslanca NR SR; 2003-doteraz: poradenstvo a spracovanie projektov na získavanie dotácií z eurofondov.
Kvalifikácia: Absolvoval som vzdelávanie pôdohospodárskeho poradcu v programovacom období 2004-2006, ako aj v nasledujúcom období 2007-2013 v nasledovných moduloch: Modul 101: Životné prostredie, Modul 102: Verejné zdravie - zdravie zvierat a rastlín, Modul 103: Identifikácia a evidencia zvierat, Modul 104: Oznamovanie chorôb, Modul 105: Starostlivosť o zvieratá, Modul 106: Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, Modul 107: Bezpečnosť pri práci.
Teritórium pôsobnosti: Prešovský a Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, Odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky
Priebeh zamestnaní: 2007-súčasnosť: učiteľ na FEM SPU v Nitre; 2006-2007: Riaditeľ pobočky Akadémie vzdelávania v Nitre; 2005-2006: Analytik v spoločnosti VÍNO NITRA,s.r.o.; 2004-2005: Projektový manažér ISF, s.r.o. Bratislava
Kvalifikácia: Docent v odbore Ekonomika a manažment, PhD. v odbore Odvetvové a prierezové ekonomiky
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, Odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky, 2008
Priebeh zamestnaní: 2007-trvá: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta ekonomiky a manažmentu, odborná asistentka na Katedre financií; 2006-2007: Tatra Banka a.s., Call centrum, telemarketing; 2003-2004: MP servis, s.r.o., administratíva a personalistika
Kvalifikácia: 2018: Erasmus + mobilita zamestnancov - školenie, Instituto Politécnico de Leiria, Portugalsko; 2011-2013: Kurz vysokoškolskej pedagogiky - vysvedčenie; 2012: Vzdelávanie v oblasti kvality a sebahodnotenia podľa metodiky CAF 2006 - Osvedčenie; 2012: Skvalitňovanie projektového riadenia pomocou softvérových nástrojov - osvedčenie; 2012: Certifikát ECDL (európsky vodičský preukaz na počítač) - osvedčenie; 2010-2012: Kurz anglického jazyka Callanovou metódou - osvedčenie; 2010: Kurz anglického jazyka, Vages jazyková škola v Nitre; 2006: Certifikát za účasť na školení "Bezpečnosť PC v podmienkach SPU v Nitre" - osvedčenie; 2006: Potvrdenie o odbornej jazykovej spôsobilosti (Katedra odborného jazykového vzdelávania, FEM SPU); 2005: Kurz anglického jazyka, Akadémia vzdelávania v Nitre; 2004: Vodičský preukaz skupina B
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/PEF ASR
Priebeh zamestnaní: 1996-1999: Ministerstvo poľnohospodárstva USA; 2001-2004: Zastúpenie EK na Slovensku; 2005-2006 Pro Elit, s.r.o.; 2006-2010: Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR;2010-2018: PROUNION, a.s.
Kvalifikácia: prax + certifikáty
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/FAPZ, Poľnohospodárstvo a krajinárstvo (2020)
Priebeh zamestnaní: Finančný poradca (Partners Group); Poľnohospodárske družstvo Hul (Agrocoop)
Kvalifikácia: školenia, prezentácie, Agroinštitút, isat, firemné prezentácie osivárske a chemické
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky, Trnavský kraj, Komárno a okolie
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, odbor: Financie, 2004
Priebeh zamestnaní: 2010-súčasnosť: Projektový manažér, PROUNION, a.s., Nitra, príprava projektov pre čerpanie finančných prostriedkov z európskych fondov ERDF, ESF, EAGGF pre súkromné podniky, vzdelávacie inštitúcie, vypracovanie kompletných projektových spisov, finančné analýzy ex post, ex ante, ekonomické analýzy, príprava podkladov pre úverové zmluvy, analýza podnikovej ekonomiky, príprava podkladov pre vstupy investorov, ekonomický audit. Poradenstvo v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva a ekonomické poradenstvo. Kontrola stavebných rozpočtov, poradenstvo v projektových činnostiach. Riadenie projektov, implementácia projektov, monitorovanie projektov a finančné riadenie projektov. Vzdelávanie v rámci projektov, vedenie workshopov a konferencií. Prezentácie a vedenie odborných diskusií. Spracovanie dokumentov pre hodnotenie programov, spracovanie odborných publikácií. 2007-súčasnosť: predseda predstavenstva, Obviam regio, o.z., Nitra, riadenie činnosti združenia, príprava projektov pre čerpanie finančných prostriedkov z európskych fondov ERDF, ESF, EAGGF pre súkromné podniky, vzdelávacie inštitúcie, vypracovanie kompletných projektových spisov, finančné analýzy ex post, ex ante, ekonomické analýzy, príprava podkladov pre úverové zmluvy, analýza podnikovej ekonomiky, účtovníctva, príprava podkladov pre vstupy investorov, ekonomický audit. Poradenstvo v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva a ekonomické poradenstvo. Kontrola stavebných rozpočtov, poradenstvo v projektových činnostiach. Riadenie projektov, implementácia projektov, monitorovanie projektov a finančné riadenie projektov, vzdelávanie v rámci projektov, vedenie workshopov a konferencií. Prezentácie a vedenie odborných diskusií. Spracovanie dokumentov pre hodnotenie programov, spracovanie odborných publikácií. 2006-2007: Projektový manažér, GESTUS, s.r.o., Bratislava: príprava projektov pre čerpanie finančných prostriedkov z európskych fondov ERDF, ESF pre súkromné podniky, vzdelávacie inštitúcie, vypracovanie kompletných projektových spisov. Finančné analýzy ex post, ex ante, ekonomické analýzy, príprava podkladov pre úverové zmluvy, analýza podnikovej ekonomiky, účtovníctva, príprava podkladov pre vstupy investorov, ekonomický audit. Vypracovanie finančných plánov pre podniky, rozpočtov a finančných prognóz pre podniky a aktivity projektov, predikcia finančnej situácie podniku. Komunikácia s klientmi, zabezpečovanie zmlúv, rokovania na podnikovej úrovni. Prieskum trhu, marketingové prieskumy. Komunikácia s orgánmi štátnej a verejnej správy, metodické a odborné poradenstvo, príprava hodnotiacich správ, monitoring, príprava vzdelávacích programov, tréningových systémov pre rôzne cieľové skupiny. Školenia v rámci projektov, predmety: manažment projektového cyklu, spracovanie finančných plánov. 2004-2006: Projektový manažér, Pro Elit, s.r.o., Nitra: príprava projektov pre čerpanie finančných prostriedkov z európskych fondov EAGGF, ERDF, ESF pre súkromné podniky, mimovládne organizácie a vzdelávacie inštitúcie, vypracovanie kompletných projektových spisov. Príprava projektov v rámci EHP & Nórskych finančných mechanizmov. Príprava projektov a žiadostí v rámci národných grantových schém. Vypracovanie štúdií uskutočniteľnosti (feasibility study) pre rôzne typy projektov, spracovávanie plánov publicity, spracovanie investičných projektov, vzdelávacích projektov, projektov v oblasti alternatívnych zdrojov energie. Finančné analýzy ex post, ex ante, ekonomické analýzy, príprava podkladov pre úverové zmluvy, analýza podnikovej ekonomiky, účtovníctva, príprava podkladov pre vstupy investorov, ekonomický audit. Poradenstvo v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva a ekonomické poradenstvo. Vypracovanie finančných plánov pre podniky, rozpočtov a finančných prognóz pre podniky a aktivity projektov
Kvalifikácia: 2005: Osvedčenie o absolvovaní školenia pre základnú prípravu pre využívanie agroenvironmentálnych schém, Agroinštitút Nitra. 2004: Osvedčenie o absolvovaní školenia odborných poradcov pre štrukturálne fondy, Agentúra pre rozvoj vidieka, Nitra.
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Záhradníctvo
Priebeh zamestnaní: od 2018 po súčasnosť: NPPC, VÚRV - Génová banka v Piešťanoch, vedúci Génovej banky SR, 2012-2018 - odborný redaktor AgroTV.sk; 2008-2012: šéfredaktor a redaktor odborných časopisov pre poľnohospodárstvo a záhradníctvo Profi Press SK, s.r.o.; od 2001-2018 podnikanie v záhradníctve - ovocinárstvo, krajinné inžinierstvo
Kvalifikácia: Inžinierske štúdium - odbor záhradníctvo, špecializácia: ovocinárske škôlkárstvo; Doktorandské štúdium: odbor záhradníctvo, klimatická zmena
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky kraj, Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Ekonomika poľnohospodárstva
Priebeh zamestnaní: 2007-2010: Odborný pracovník pre poľnohospodárstvo so zameraním na spracovanie projektov, Združenie agropodnikateľov Slovenska; 13.05.2010-30.05.2018: Projektová manažérka, Mesto Trnava, mestský úrad Trnava; 2018-2020: Ekonomická manažérka, miestna akčná skupina CEDRON-NITRAVA, Mojmírovce; 15.06.2020-súčasnosť: Projektová manažérka, NPPC Nitra
Kvalifikácia: kurz - optimálne poradenstvo
Teritórium pôsobnosti: Nitriansky a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola veterinárna, Košice/Všeobecné veterinárne lekárstvo
Priebeh zamestnaní: 1986-1994: Okresná veterinárna správa Žilina; 1994-1998: firma EUROMAT, Žilina; 1998-2000: Firma Nolan Žilina; 2000-2010: Frima Haki Žilina; 2010-2017: Firma Nolan Žilina; 2017-do súčasnosti: Firma Waldos Žilina
Kvalifikácia: Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov, I. atestácia, Slovenská národná akreditačná služba-certifikát manažéra kvality
Teritórium pôsobnosti:
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Ekonomické, verejná správa
Priebeh zamestnaní: Pôdohospodárska platobná agentúra 1. Riaditeľka sekcie projektových podpôr • zodpovednosť za implementáciu projektov • zodpovednosť za Rozhodnutia a Zmluvy • zostavovanie stratégie • vedenie tímu ôsmych odborov a oddelení • zodpovednosť za rozvoj všetkých aktivít a činností sekcie (t.j. personál, informačné technológie, financie, projekty, marketing atď.) • zostavovanie stratégie • príprava odborných dokumentov a podkladov • zastupovanie SR na konferenciách a rokovaniach • zodpovednosť za audity • podieľanie sa na projektoch • prednášanie • príprava odborných článkov • sledovanie a naštudovanie si legislatívy • monitoring a reporting • zodpovednosť za plnenie cieľov a nastavovanie cieľov • vyjednávanie podmienok • prijímanie zamestnancov Úspešné dosiahnutie dohôd na rokovaniach s Európskou komisiou – prínos pre SR v rámci financií, postavenia SR v Európskej únii, získanie dôvery, Zefektívnenie fungovania sekcie – úspešná implementácia projektov, percentuálny nárasť vyplatenia finančných prostriedkov, Vytvorenie úspešnej personálnej stratégie - eliminovanie fluktuácie zamestnancov, vytvorenie príjemného pracovného prostredia (oddychová miestnosť), zabezpečenie vzdelávania Vytvorenie úspešných systémových opatrení – vytvorenie usmernení na predchádzanie chybovosti, nejednotného rozhodovania, usmernení pre žiadateľov atď. Zúčastňovanie sa dôležitých rokovaniach - stáž na stálom zastúpení SR v Bruseli Vytáranie riadiacich dokumentov – pokynové listy nahradzujúce legislatívu v prípade, že nebola SR vytvorená 2. Zastupovanie Riaditeľa sekcie informačných technológií (funkcia vykonávaná popri funkcii Riaditeľky sekcie projektových podpôr) • zodpovednosť za informačné systémy v celej agentúre • zabezpečovanie fungovania informačných systémov • rokovania s dodávateľmi informačných technológií • podieľanie sa na príprave podkladov pre verejné obstarávania • spravovanie a zabezpečovanie techniky pre agentúru • vedenie ľudí • prijímanie zamestnancov Príprava projektov pre zabezpečenie informačných technológii – projekty potrebné pre komplexnú elektronizáciu agentúry Príprava podkladov web stránky agentúry – sprehľadnenie web stránky, PR 3. Riaditeľka sekcie organizácie trhu a štátnej pomoci • vedenie ľudí • zabezpečenie a zodpovednosť za implementácie projektov • zodpovednosť za rokovania s ministerstvami a externými inštitúciami • zodpovednosť za Rozhodnutia a Zmluvy • zodpovednosť za rozvoj aktivít a činností sekcie (t.j. personál, informačné technológie, financie, projekty, marketing atď.) • podieľanie sa na projektoch • vytváranie a zodpovednosť za systémové opatrenia • prednášanie • príprava odborných článkov • sledovanie a naštudovanie si legislatívy • monitoring a reporting • prijímanie zamestnancov Zabezpečenie fungovania sekcie – úspešná implementácia projektov, vyplatenie eurofondov Vytvorenie úspešnej personálnej stratégie – nábor nových zamestnancov a ich začlenenie do agentúry Vytvorenie systémových opatrení – vytvorenie usmernení na predchádzanie chybovosti Vytváranie dokumentov – dokumenty potrebné pre úspešnú implementáciu 4.Štátny radca/referent na sekcii kontroly • komunikácia so žiadateľmi • výkon kontrol na mieste • práca s GPS • príprava listinných dokumentov 5.Štátny radca/referent na sekcii priamych podpôr • komunikácia so žiadateľmi • výkon administratívnych kontrol • výkon administratívnych kontrol • pripomienkové konania • príprava listinných dokumentov
Kvalifikácia: PRINCE 2 / Projektový manažment Stáž na stálom zastúpení SR v BX Finančné sprostredkovanie a finančné poradenstvo Systém manažérstva proti korupcii podľa normy ISO 37000: 2016 Hlavný audítor QMS podľa normy ISO 9001:2015 Interný audítor QMS podľa normy ISO 9001:2015 Diplomatický protokol, štátny protokol a etiketa v praxi Individuálny koučing Moderné prístupy k vedeniu ľudí a tímov Metóda 8 krokov k úspešnej zmene - Komunikačné zručnosti pre manažérov Základné manažérske zručnosti Time management Úvod do manažmentu stresu a konfliktu Vedenie hodnotiaceho rozhovoru Riadený výberový rozhovor Základy kontroly
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Ekonomická univerzita v Bratislave/Účtovníctvo
Priebeh zamestnaní: Od júla 2008 do septembra 2009 finančný analytik v IBM Slovakia. Od septembra 2009 do júla 2014 hlavná účtovníčka v spoločnosti ŠKOLSKÉ HOSPODÁRSTVO - BÚŠLAK, spol. s.r.o.; Od augusta 2014 do súčasnosti konateľ spoločnosti LAURUS Audit, s.r.o. v rámci, ktorého poskytuje službu finančného manažéra pre spoločnosť ŠKOLSKÉ HOSPODÁRSTVO - BÚŠlak, spol. s.r.o.
Kvalifikácia: Od roku 2016 je štatutárnym audítorom zapísaným ako riadny člen v Komore audítorov (licencia č.1161)
Teritórium pôsobnosti: Okres Dunajská Streda
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita P. J. Šafárika v Košiciach/Právo
Priebeh zamestnaní: Riaditeľ AGRICOLE s.r.o. (jún 2019-doteraz), vlastná poradenská spoločnosť komplexná odborná správa podnikov v agrosektore, revitalizácia a optimalizácia podnikov, právny servis pre podniky v agrosektore, ohodnocovanie (valuácie) podnikov, zabezpečenie externého účtovného servisu, daňového poradenstva a auditov, analýzy podnikov (due diligence - ekonomické, finančné, právne, výrobné, pôdne, obchodné, procesné), pôdny servis (správa pôdneho fondu), transakčné poradenstvo, príprava podnikov pre vstup investora, investičné vstupy (kúpa/predaj podnikov v agrosektore a potravinárstve; Riaditeľ akvizícií Slovenské farmárske, a.s. (2017-2020) komplexný manažment akvizícií agropodnikov a pôdy v SR, expanzia SR a zahraniči, riadenie tímu obchodníkov a poradcov, investičné a právne štruktúrovanie transakcií; CEO & PARTNER FOCUS CONSULTING s.r.o. (2014-2017), korporátna správa zahraničných firiem v SR a ČR, fúzie a akvizície; Riaditeľ právneho oddelenia NAY a.s. (NAY Elektodom SR, Electroworld ČR-SR) (2011-2014)
Kvalifikácia: Valuácie podnikov/IOM, 4-semestrálne dištančné štúdium, Vysoká škola ekonomická, IOM (Inštitút oceňoavania majetku) Praha, Česká republika: 11/2020 - konferencie, školenia pre agrosektor v SR
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika (pôsobnosť všetky okresy), Kancelária Bratislava (sídlo firmy), Banská Bystrica, Košice
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Technická univerzita v Košiciach/Financie, bankovníctvo a investovanie
Priebeh zamestnaní: 09/2002-04/2008: EXIsport s.r.o., obchodný manažér; 05/2008-09/2008: Fackelmann s.r.o., generálny manažér; 10/2008-04/2014: EXIsport s.r.o., vedúci expanzie a developmentu; 11/2008-06/2022: Focus Consulting s.r.o., managing partner; 02/2018-súčasnosť: imali s.r.o., managing partner; 02/2018-súčasnosť: AGRICOLE s.r.o., managing partner; 08/2021-súčasnosť: Municipal Marketplace s.r.o., managing partner; 06/2022-súčasnosť: Retail Development
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00