Edu: Virtuálne vzdelávacie prostredie

Pôdohospodárske poradenstvo

Katalóg poradenských produktov

Katalóg poradenských produktov

  Návrat na zoznam poradenských produktov

Vybrali ste si oblasť - 2. Živočíšna výroba / 2.18. Poradenstvo začínajúcim poľnohospodárom

Fokusová oblasť: 2B
Popis poradenského produktu

1. Názov poradenského produktu: Poradenstvo začínajúcim poľnohospodárom
2. Stručný popis poradenských činnosti: Analýza riadenia podniku so zameraním zvýšiť jeho efektívnosť cestou výroby a spracovania, a predaja produktov. Analýza regionálnej situácie so zameraním na možnosti partnerskej spolupráce s potenciálom pre lokálny výrobno-spotrebiteľský reťazec. Poradenstvo so zameraním na pozemkovú a podpornú legislatívu a možnosti podpory inovácií z národnej a nadnárodnej úrovne. Na základe analýzy situácie poľnohospodára a identifikácie problémov sa vypracuje návrh konkrétnych opatrení pre odstránenie problémov.
3. Stručný predpokladaný benefit objednávateľa produktu: Začínajúci poľnohospodár získa komplexnú analýzu svojho podniku a na základe poradenstva môže zlepšiť svoju štruktúru podnikateľskej činnosti so zameraním na nový produkt s návrhom inovačného postupu nielen v zavedenom novom produkte, ale tiež v technologickom postupe. Poľnohospodár si tak cez diverzifikáciu zvýši konkurencieschopnosť.
4. Rozsah činnosti poradcu v hodinách a cena poradenského produktu: 12 hodín odborného výkonu za štvrťrok (8 hodín výkon na farme, 4 hodiny spracovanie správy), tzn. 48 hodín za rok.
5. Ďalšie špecifické náklady potrebné na výkon poradenstva: V prípade potreby a po dohode s objednávateľom - potrebné analýzy. Pôjde napr. o mapové podklady, v prípade existencie nájomných zmlúv k pôdohospodárskemu majetku predloženie zmlúv a výsledkov hospodárenia v predchádzajúcich obdobiach.
6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Predložený program rozvoja farmy a doloženie štvrťročných správ o hospodárení a vyjadrenie poľnohospodára o úspešnosti, resp. realizovatel'nosti návrhov opatrení poradcu.


Poradcovia pre daný produkt

Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Odbor: Všeobecné poľnohospodárstvo
Priebeh zamestnaní: 2005-2023: riaditeľ úradu RPPK Levice, od 2023 poradca
Kvalifikácia: Praktická realizácia poradenstva a vzdelávania v poľnohospodárskych subjektoch - 13 rokov. Moduly v rámci poradenstva: Životné prostredie, Verejné zdravie - zdravie zvierat a rastlín, Identifikácia a evidencia zvierat, Oznamovanie chorôb, Starostivosť o zvieratá, Dobrý poľnohospodársky a ekologický stav pôdy, Bezpečnosť pri práci.
Teritórium pôsobnosti: Okres Levice
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre, Odbor: zootechnický
Priebeh zamestnaní: Júl 1966: JRD Okoličná na Ostrove, mechanizátor, praktikant; Júl 1966-júl 1968: Základná vojenská služba; August 1968-máj 1969: MNV Okoličná na Ostrove, traktorista; Máj 1969-december 1989: Plemenársky podnik Šamorín, resp. po reorganizácii Štátny plemenársky podnik Bratislava, Okresné stredisko Komárno postupne - obvodný plemenársky zootechnik, konzultant, vedúci okresného plemenárskeho strediska; súbežne v rokoch 1978 až 1983 Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre: študent formou diaľkového štúdia - odbor zootechnický; December 1989-jún 1996: Štátny majetok Komárno, výrobný námestník riaditeľa; súbežne jún1990-október 1994: Národná rada Slovenskej republiky, poslanec; Jún 1996-jún 1998: živnostník: odborný poradca pre poľnohospodárstvo, úsek živočíšnej výroby, najmä v oblasti plemenárstva a výživy; Jún 1998-november 1998: Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora v Komárne, riaditeľ; November 1998-december 2002: Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky, vedúci služobného úradu; Január 2003-február 2007: Agrospol "VKF" Komárno s.r.o., vedúci úseku strategického plánovania a poradenstva; Marec 2007-súčasnosť: Varju Consulting s.r.o., riaditeľ.
Kvalifikácia: Certifikáty, kurzy: Univerzita Mateja Bella v Banskej Bystrici, Právnická fakulta, akad. rok: 1999/2000: Osvedčenie o absolvovaní celoživotného vzdelávania v odbore Medzinárodné právo a medzinárodné vzťahy - Medzinárodné obchodné vzťahy v SR so zameraním na poľnohospodárstvo a potravinárstvo. Certifikát: Vysoká škola manažmentu v Trenčíne - City University Bellevue, USA a Centrum ďalšieho vzdelávania Ekonomickej univerzity v Bratislave. Kurz 15.-30. mája 2002: Certificate - Participated in the Course "Plening and Implementation of Rural Projects; 19.-23. mája 2003: Agroinštitút Nitra, ARVI-Osvedčenie o absolvovaní akreditovanej vzdelávacej aktivity. Príprava projektov pre program SAPARD v dňoch 10. - 11. 7. 2003 a 17. - 18. 7. 2003 s obhajobou záverečnej práce. Osvedčenie č.1341/34411/2005/19/1 vydané: Agentúra pre rozvoj vidieka: "Písanie projektov pre sektorový operačný program Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka a Plán rozvoja vidieka". Úrad pre verejné obstarávanie - po školení a úspešných skúškach pre verejné obstarávanie, zápis do zoznamu odborne spôsobilých osôb- oznámenie ÚVO zo dňa 2. 8. 2007. Následne systematické školenia pre VO. Agroinštitút Nitra š.p. - Certifikát č. 17/2008/poľnohospodárstvo o zaradení právnickej osoby do Centrálneho registra pôdohospodárskych poradcov SR. Varju COnsulting s.r.o., certifikovaný poradca: Varjú Ján, Ing., - PRV SR 2007-2013, opatrenie 1.7 Využívanie poradenských služieb. Prvý certifikát vystavený 23. 05. 2008, po opakovaných školeniach platnosť predĺžená do 30. 06. 2014. Osvedčenie o odbornej spôsobilosti v oblasti prípravkov na ochranu rastlín č. 0114/2014/AI zo dňa 14. 03. 2014, platné do 13. 03. 2024. Ďalšie školenia, semináre v oblasti poľnohospodárstva a rozvoja vidieka.
Teritórium pôsobnosti: Trnavský, Nitriansky, Banskobystrický, Košický kraj, okresy: KN, DS, GA, NZ, NR, LV, VK, LC, RS, RV, KE.
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Prevádzkovo-ekonomická fakulta
Priebeh zamestnaní: Riaditeľka RPPK Bratislava od r. 2007.
Kvalifikácia: Absolvované všetky kurzy k poradenstvu organizované Agroinštitútom. Účasť na rôznych seminároch organizovaných SPPK.
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský a Trnavský kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: CSc. - kandidát ekonomických vied, Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Priebeh zamestnaní: 9 rokov hlavný ekonóm poľnohospodárskeho podniku v okrese Vranov nad Topľou; 3 roky ekonomický riaditeľ zahranično-obchodnej firmy vo Vranove nad Topľou; 2 roky námestník pre VTR pri MP SR KO Prešov; 4,5 roka riaditeľ MP SR RO Prešov. Od 5.11.2003: SZČO- projektový manažér- zameranie na projektový manažment pre agrosektor komunálna pôsobnosť: Trnavský kraj a Banskobystrický kraj sféru a podnikateľský sektor. Certifikovaný poradca MP SR, vedený v registri pôdohospodárskych poradcov SR, pod č. 17/2008. Od roku 2013-2018: podpredseda družstva AGRO družstvo Lipany. Od roku 2007-2018: konateľ firmy MARDUŇA, s.r.o.
Kvalifikácia: Kurzy: Poradenský kurz projektu PHARE, ukončený certifikátom školiteľa; 1997. Akreditácie: 1/ Agentúra pre rozvoj vidieka (2005) - Osvedčenie - písanie projektov pre SopPaRV a PRV SR. 2/Agroinštitút Nitra (2006) - osvedčenie o absolvovaní akreditovanej vzdelávacej aktivity Uplatňovanie noriem EU v poľnohospodárstve (oblasti ochrany ŽP, hygieny a welfare zvierat, zdravie ľudí) - MODUL 101 - 107.
Teritórium pôsobnosti: Východoslovenský región
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v NItre/Agronomická fakulta
Priebeh zamestnaní: 1996-súčasnosť: AGRIFOP, a.s. Stakčín
Kvalifikácia: 101-Životné postredie, 102-Verejné zdravie-zdravie zvierat a rastlín, 103-Identifikácia a evidencia zvierat, 104-Oznamovanie chorôb, 105-Starostlivosť o zvieratá, 106-Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, 107-Bezpečnosť pri práci (Normy bezpečnosti pri práci založené na právnych predpisoch Spoločenstva), 113-Inovačné vzdelávanie pôdohospodárskych poradcov SR-Zákonné požiadavky na riadenie a dobré poľnohospodárske a environmentálne podmienky a normy bezpečnosti pri práci založené na právnych predpisoch Spoločenstva
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Ing.: odbor zootechnický, PhD.: odbor špeciálna zootechnika
Priebeh zamestnaní: Výskumný ústav živočíšnej výroby, Lužianky: 1999-2010; ZAS s.r.o., Lužianky: 2010-doteraz
Kvalifikácia: Praktikum Bauerhof Udo Wohlmacher (Pflanzenbaum, Milchkühhaltung), Lechenroth, Nemecko, 1998; Die Eidgenössische Forschungsanstalt für Agrarwirtschaft und Landtechnik (FAT), Tänikon, Švajčiarsko, 2003; Die Eidgenössische Forschungsanstalt für Agrarwirtschaft und Landtechnik (FAT), Tänikon Švajčiarsko, 2004; Manažér krížového plnenia, 2010.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika, Česká republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Špeciálna živočíšna produkcia
Priebeh zamestnaní: 2000-2002: Koppert s.r.o., 2010-2013: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2014-2018: Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra
Kvalifikácia: Vyššia skúška z poľovníctva a manažmentu chovu poľovnej zveri; Hygiena zveriny a ochrana zdravia osôb; Moderné chovateľské postupy vo včelárstve
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Mendelova univerzita v Brne/Fakulta záhradnícka, odbor: Záhradná a krajinná architektúra
Priebeh zamestnaní: 1999-2000: projektant sadových úprav; 2001-2002: vedenie a administrácia kancelárie poslanca NR SR; 2003-doteraz: poradenstvo a spracovanie projektov na získavanie dotácií z eurofondov.
Kvalifikácia: Absolvoval som vzdelávanie pôdohospodárskeho poradcu v programovacom období 2004-2006, ako aj v nasledujúcom období 2007-2013 v nasledovných moduloch: Modul 101: Životné prostredie, Modul 102: Verejné zdravie - zdravie zvierat a rastlín, Modul 103: Identifikácia a evidencia zvierat, Modul 104: Oznamovanie chorôb, Modul 105: Starostlivosť o zvieratá, Modul 106: Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, Modul 107: Bezpečnosť pri práci.
Teritórium pôsobnosti: Prešovský a Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, Špeciálna živočíšna produkcia
Priebeh zamestnaní: 01.10.2016: súčasnosť: samostatný projektový manažér, Agroinštitút Nitra, štátny podnik, Nitra (Slovensko), 01.10.2015-31.09.2016: Vedecko-výskumný pracovník, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Katedra špeciálnej zootechniky, Nitra (Slovensko). 01.03.2015-07.09.2015: Špecialista pre regionálny rozvoj a rozvoj vidieka, Kopaničiarsky región - miestna akčná skupina, Myjava (Slovensko). 01.10.2011-31.12.2012: Výskumný zamestnanec ECOVA Plus, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Katedra špeciálnej zootechniky, Nitra (Slovensko)
Kvalifikácia: 2018: Plemenárske služby Slovenskej republiky, štátny podnik, Kurz ovládania plemenárskych programov; 2016: Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov Košice, Ochrana zvierat počas usmrcovania, Odborná spôsobilosť: Dobré životné podmienky zvierat - príprava vedeckých príspevkov a odborných publikácií v oblasti živočíšnej výroby - Riešenie čiastkových úloh rozvoja vedy a techniky v rámci projektu "Excelentné centrum ochrany a využívania agrobiodiverzity PLUS", spoluriešiteľ projektu 1/2717/12 Etologické a fyziologické následky produkčnej záťaže a klimatických zmien na živočíšnu produkciu. Príprava projektu "Collaborative platform for ICT in Agricultural Extension in WB based on V4 best practices (AEWB-ICT)", príprava záverečnej správy The implementation of the "EU-Farm Advisory System" in Slovakia, vzdelávanie účastníkov v geopriestorovej žiadosti o podporu v rokoch 2017 - 2019, LPP-ERASMUS - Wageningen UR Livestock Research, Holandsko, 6 mesačná praktická stáž - výskum v oblasti správania poľnohospodárskych zvierat, Jihočeská univerzita v Českých Budějoviciach, ČR, Študijný intenzívny program "Ecological production systems for environmental and human health" Guru Gobind Singh Indraprastha University v Indii, Študijný intenzívny program "Corporate social responsibility" - Mendelova univerzita v Brne, ČR, Intenzívny program "Additional business opportunities in the rural landscape" - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre - Intenzívny kurz "Sustainability in Agriculture - Global Aspects"
Teritórium pôsobnosti: Trenčiansky kraj, Nitriansky kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Katolícka univerzita v Ružomberku/Pedagogická fakulta, 2016
Priebeh zamestnaní: 01.04.2019: ÚPSVaR; 02.10.2017-31.03.2019: DUNAJEC s.r.o. Spišská Stará Ves, ekonomický pracovník pri RV a ŽV, predseda PD; 09.10.1992-30.11.1995: ZASTROVA, a.s. Spišská Stará Ves, plánovačka a pokladník.
Kvalifikácia: Viac ako 15 ročné skúsenosti so softvérovou spoločnosťou Skeagis: geografický informačný systém, absolvovanie každoročných školení, seminárov a konferencií, CEHZ: absolútne ovládanie tohto systému aj pomocou WinRegOV, Kôz a WinReg HD, aplikácia GSAA: úplné ovládanie problematiky, kreslenie plôch, ich úprava a pod. UKSUP: hlásenia skladovacích kapacít hospodárskych hnojív a o počtoch hospodárskych zvierat, úplné ovládanie ZBGIS: vyhľadávanie a analýza priestorových údajov podľa katastra nehnuteľností, Kapor: prístup k údajom katastra nehnuteľností, tak vedieť získať základné informácie okamžite. Štatistický úrad SR: vyplňovanie a zasielanie výkazov mesačne, polročne, ročne, čo sa zvierat týka, napr. Pol 12-01, bilancia plodín a pod., problematiky ŽV a RV. Kvalifikácia je na základe vlastných dlhoročných pracovných skúseností v oblasti poľnohospodárstva.
Teritórium pôsobnosti: Prešovský kraj, obec Veľká Franková, okres: Kežmarok
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta ekonomiky a manažmentu, Odbor: Odvetvové a prierezové ekonomiky
Priebeh zamestnaní: 2007-súčasnosť: učiteľ na FEM SPU v Nitre; 2006-2007: Riaditeľ pobočky Akadémie vzdelávania v Nitre; 2005-2006: Analytik v spoločnosti VÍNO NITRA,s.r.o.; 2004-2005: Projektový manažér ISF, s.r.o. Bratislava
Kvalifikácia: Docent v odbore Ekonomika a manažment, PhD. v odbore Odvetvové a prierezové ekonomiky
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské I. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/Fakulta potravinových zdrojov
Priebeh zamestnaní: SZČO
Kvalifikácia: Od 2006: SHR kurz; 2008: Ekologické poľnohospodárstvo, Chov hovädzieho dobytka bez trhovej produkcie, Agroenvironmentálne opatrenia
Teritórium pôsobnosti: Banskobystrický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské III. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita Mateja Bela/Filozofická fakulta, Odbor: História, 2010-2014
Priebeh zamestnaní: Od roku 2015: SHR
Kvalifikácia: Agroinštitút Nitra: Agroenvironmentálno-kllimatické opatrenie, október 2016. Agroinštitút Nitra: Základy podnikania a podporné opatrenia v agrosektore, marec-apríl 2018.
Teritórium pôsobnosti: Okres Košice - okolie, Košický kraj, Moldava nad Bodvou a okolie
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/FZKI, Biotechnika krajinných a parkových úprav, 2014
Priebeh zamestnaní: Od roku 2016 práca v poľnohospodárstve ako SHR, 2017-2018 obchodný zástupca, poradenské služby v oblasti výživy rastlín, 2019: obecný správca
Kvalifikácia: žiadne
Teritórium pôsobnosti: Levický okres, Želiezovce
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 01.12.2013-súčasnosť: Ján Balko, s.r.o., Hontianske Nemce; 24.11.2021-súčasnosť: Vidiecka platforma, Banská Štiavnica
Kvalifikácia: lektoruje semináre zamerané na poľnohospodársku prvovýrobu a spracovanie poľnohospodárskej produkcie a lektorovanie seminárov zameraných na predaj z dvora,...
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Zootechnika
Priebeh zamestnaní: 2020-súčasnosť: Agrospol Slovakia s.r.o., zootechnik; 2004-2005: Odborný pracovník vo verejnej správe; 1995-1996: Colný deklarant, Čierna nad Tisou
Kvalifikácia: zootechnik
Teritórium pôsobnosti: Veľký Krtíš, Banskobystrický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Zootechnika
Priebeh zamestnaní: MŽP SR, EBA s.r.o.; MP SR - pozemkový úrad; živnostník; Biotomal s.r.o. - agronóm; RPPK Galanta - v súčasnosti
Kvalifikácia: Prípravky na ochranu rastlín - MODUL 02
Teritórium pôsobnosti: Galanta, Dunajská Streda
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Živočíšna produkcia
Priebeh zamestnaní: 2008-2009: zootechnik; 2016-2020: RD Cerovan a.s. ako vedúca rastlinnej výroby; 2021-súčasnosť: referent agrogeo-informačného systému v Agro Čelovce s.r.o.
Kvalifikácia: živočíšna výroba
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Výživa zvierat a krmovinártstvo
Priebeh zamestnaní: 2008-súčasnosť: Agropodnik Želovce, s.r.o., agronóm; 2022-súčasnosť: D.F.MED s.r.o., konateľ; 2016-súčasnosť: SHR
Kvalifikácia: agronóm, SHR
Teritórium pôsobnosti: Banskobystrický kraj, okres Veľký Krtíš
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola veterinárna, Košice/Všeobecné veterinárne lekárstvo
Priebeh zamestnaní: 1986-1994: Okresná veterinárna správa Žilina; 1994-1998: firma EUROMAT, Žilina; 1998-2000: Firma Nolan Žilina; 2000-2010: Frima Haki Žilina; 2010-2017: Firma Nolan Žilina; 2017-do súčasnosti: Firma Waldos Žilina
Kvalifikácia: Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov, I. atestácia, Slovenská národná akreditačná služba-certifikát manažéra kvality
Teritórium pôsobnosti:
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Technická univerzita vo Zvolene, Environmentálne inžinierstvo
Priebeh zamestnaní: jún 2021? LUNA Motor, s.r.o., LM, predajca motorových vozideil, 01/2021-03-2021 Tatry Mountain Resorts; 06/2020-10/2020 Obecný úrad Pribylina; 06/2019-02/2020: Družba s.r.o., LM, 11/2015-09/2018 Grand Hotel Permon
Kvalifikácia: Lycée Agricole; Alberta Bison Ranč, Kanada; AEKO
Teritórium pôsobnosti: Liptovský Mikuláš, kraj Žilinský
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Ekonomické, verejná správa
Priebeh zamestnaní: Pôdohospodárska platobná agentúra 1. Riaditeľka sekcie projektových podpôr • zodpovednosť za implementáciu projektov • zodpovednosť za Rozhodnutia a Zmluvy • zostavovanie stratégie • vedenie tímu ôsmych odborov a oddelení • zodpovednosť za rozvoj všetkých aktivít a činností sekcie (t.j. personál, informačné technológie, financie, projekty, marketing atď.) • zostavovanie stratégie • príprava odborných dokumentov a podkladov • zastupovanie SR na konferenciách a rokovaniach • zodpovednosť za audity • podieľanie sa na projektoch • prednášanie • príprava odborných článkov • sledovanie a naštudovanie si legislatívy • monitoring a reporting • zodpovednosť za plnenie cieľov a nastavovanie cieľov • vyjednávanie podmienok • prijímanie zamestnancov Úspešné dosiahnutie dohôd na rokovaniach s Európskou komisiou – prínos pre SR v rámci financií, postavenia SR v Európskej únii, získanie dôvery, Zefektívnenie fungovania sekcie – úspešná implementácia projektov, percentuálny nárasť vyplatenia finančných prostriedkov, Vytvorenie úspešnej personálnej stratégie - eliminovanie fluktuácie zamestnancov, vytvorenie príjemného pracovného prostredia (oddychová miestnosť), zabezpečenie vzdelávania Vytvorenie úspešných systémových opatrení – vytvorenie usmernení na predchádzanie chybovosti, nejednotného rozhodovania, usmernení pre žiadateľov atď. Zúčastňovanie sa dôležitých rokovaniach - stáž na stálom zastúpení SR v Bruseli Vytáranie riadiacich dokumentov – pokynové listy nahradzujúce legislatívu v prípade, že nebola SR vytvorená 2. Zastupovanie Riaditeľa sekcie informačných technológií (funkcia vykonávaná popri funkcii Riaditeľky sekcie projektových podpôr) • zodpovednosť za informačné systémy v celej agentúre • zabezpečovanie fungovania informačných systémov • rokovania s dodávateľmi informačných technológií • podieľanie sa na príprave podkladov pre verejné obstarávania • spravovanie a zabezpečovanie techniky pre agentúru • vedenie ľudí • prijímanie zamestnancov Príprava projektov pre zabezpečenie informačných technológii – projekty potrebné pre komplexnú elektronizáciu agentúry Príprava podkladov web stránky agentúry – sprehľadnenie web stránky, PR 3. Riaditeľka sekcie organizácie trhu a štátnej pomoci • vedenie ľudí • zabezpečenie a zodpovednosť za implementácie projektov • zodpovednosť za rokovania s ministerstvami a externými inštitúciami • zodpovednosť za Rozhodnutia a Zmluvy • zodpovednosť za rozvoj aktivít a činností sekcie (t.j. personál, informačné technológie, financie, projekty, marketing atď.) • podieľanie sa na projektoch • vytváranie a zodpovednosť za systémové opatrenia • prednášanie • príprava odborných článkov • sledovanie a naštudovanie si legislatívy • monitoring a reporting • prijímanie zamestnancov Zabezpečenie fungovania sekcie – úspešná implementácia projektov, vyplatenie eurofondov Vytvorenie úspešnej personálnej stratégie – nábor nových zamestnancov a ich začlenenie do agentúry Vytvorenie systémových opatrení – vytvorenie usmernení na predchádzanie chybovosti Vytváranie dokumentov – dokumenty potrebné pre úspešnú implementáciu 4.Štátny radca/referent na sekcii kontroly • komunikácia so žiadateľmi • výkon kontrol na mieste • práca s GPS • príprava listinných dokumentov 5.Štátny radca/referent na sekcii priamych podpôr • komunikácia so žiadateľmi • výkon administratívnych kontrol • výkon administratívnych kontrol • pripomienkové konania • príprava listinných dokumentov
Kvalifikácia: PRINCE 2 / Projektový manažment Stáž na stálom zastúpení SR v BX Finančné sprostredkovanie a finančné poradenstvo Systém manažérstva proti korupcii podľa normy ISO 37000: 2016 Hlavný audítor QMS podľa normy ISO 9001:2015 Interný audítor QMS podľa normy ISO 9001:2015 Diplomatický protokol, štátny protokol a etiketa v praxi Individuálny koučing Moderné prístupy k vedeniu ľudí a tímov Metóda 8 krokov k úspešnej zmene - Komunikačné zručnosti pre manažérov Základné manažérske zručnosti Time management Úvod do manažmentu stresu a konfliktu Vedenie hodnotiaceho rozhovoru Riadený výberový rozhovor Základy kontroly
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Technická univerzita v Košiciach/Umelá inteligencia
Priebeh zamestnaní: 2005-2016: Experienced Configuration Manager; 2016-súčasnosť: SHR, chov koní a rastlinná výroba v EPV
Kvalifikácia: Prax v EPV od r. 2016; Kurzy: Základ podnikania a podporné opatrenia v agrosektore; AEKO
Teritórium pôsobnosti: Košický kraj
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Všeobecné poľnohospodárstvo
Priebeh zamestnaní: 2016-súčasnosť: SHR
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita Mateja Bela, Banská Bystrica/Odbor: Verejná ekonomika a správa území
Priebeh zamestnaní: 2019-súčasnosť: Ministerstvo vnútra - organizačný odbor; 2013-2019: Ministerstvo vnútra - katastrálny odbor; 1995-2013: Katastrálny úrad v Prešove, Správa katastra Levoča, hlavný referent; 1993-1995: Katastrálny úrad v Košiciach, Správa katastra Spišská Nová Ves, technik; 1991-1992: Podnik výpočtovej techniky Bratislava, závod Liptovský Mikuláš, samostatný operátor; 1989-1991: Levočské strojárne Levoča, operátor výpočtového strediska.
Kvalifikácia: 2019: Zásady dobrej praxe v ochrane rastlín zameranej na princípy integrovanej ochrany proti škodcom; 2017: Podpora farmárov a malých producentov potravín - ako sa stať dodávateľom pre obchod a základy spracovania vlastnej produkcie pre mladého farmára; 2016: podpora farmárov a drobných výrobcov potravín - ovocie, zelenina a hrozno; 2016: podpora farmároov a drobných výrobcov potravín - kvalita a bezpečnosť farmárskych potravín; 2016: podpora farmárov a drobných výrobcov potravín - mlieko a mliečne výrobky; 2015: projektový manažment; 2015: finančný manažment; 2014: jednoduché účtovníctvo; 2014: priamy predaj poľnohospodárskych produktov a potravín.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita P. J. Šafárika v Košiciach/Právo
Priebeh zamestnaní: Riaditeľ AGRICOLE s.r.o. (jún 2019-doteraz), vlastná poradenská spoločnosť komplexná odborná správa podnikov v agrosektore, revitalizácia a optimalizácia podnikov, právny servis pre podniky v agrosektore, ohodnocovanie (valuácie) podnikov, zabezpečenie externého účtovného servisu, daňového poradenstva a auditov, analýzy podnikov (due diligence - ekonomické, finančné, právne, výrobné, pôdne, obchodné, procesné), pôdny servis (správa pôdneho fondu), transakčné poradenstvo, príprava podnikov pre vstup investora, investičné vstupy (kúpa/predaj podnikov v agrosektore a potravinárstve; Riaditeľ akvizícií Slovenské farmárske, a.s. (2017-2020) komplexný manažment akvizícií agropodnikov a pôdy v SR, expanzia SR a zahraniči, riadenie tímu obchodníkov a poradcov, investičné a právne štruktúrovanie transakcií; CEO & PARTNER FOCUS CONSULTING s.r.o. (2014-2017), korporátna správa zahraničných firiem v SR a ČR, fúzie a akvizície; Riaditeľ právneho oddelenia NAY a.s. (NAY Elektodom SR, Electroworld ČR-SR) (2011-2014)
Kvalifikácia: Valuácie podnikov/IOM, 4-semestrálne dištančné štúdium, Vysoká škola ekonomická, IOM (Inštitút oceňoavania majetku) Praha, Česká republika: 11/2020 - konferencie, školenia pre agrosektor v SR
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika (pôsobnosť všetky okresy), Kancelária Bratislava (sídlo firmy), Banská Bystrica, Košice
Kontaktovať poradcu  
Najvyššie dosiahnuté vzdelanie: Vysokoškolské II. stupňa
Absolvovaná škola/odbor: Technická univerzita v Košiciach/Financie, bankovníctvo a investovanie
Priebeh zamestnaní: 09/2002-04/2008: EXIsport s.r.o., obchodný manažér; 05/2008-09/2008: Fackelmann s.r.o., generálny manažér; 10/2008-04/2014: EXIsport s.r.o., vedúci expanzie a developmentu; 11/2008-06/2022: Focus Consulting s.r.o., managing partner; 02/2018-súčasnosť: imali s.r.o., managing partner; 02/2018-súčasnosť: AGRICOLE s.r.o., managing partner; 08/2021-súčasnosť: Municipal Marketplace s.r.o., managing partner; 06/2022-súčasnosť: Retail Development
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu  

Potrebujete poradiť?

Vzdelávanie a poradenstvo

+421 37 7910 231

Po–Pia 8:00 – 15:00

Web

+421 37 7910 292

Po–Pia 8:00 – 15:00

Služby

+421 37 7910 234

Po–Pia 8:00 – 15:00

Hotel

+421 37 7910 111

Po–Pia 7:00 – 20:00